У Кропивницькому оприлюднили порядок встановлення адресних покажчиків

Понеділок, 6 червня 2022 14:30

На офіційному сайті Кропивницької міської ради оприлюднено Порядок встановлення елементів адресного господарства (покажчиків назв вулиць та номерів будівель) на території Подільського та Фортечного районів міста Кропивницького.

Відповідні рішення про затвердження Порядку встановлення елементів адресного господарства ухвалили виконавчі комітети районних у місті рад, керуючись рішенням сесії Кропивницької міської ради про перейменування вулиць, назви яких пов’язані з росією чи історією комуністичного руху.

Нагадаємо, затверджені вимоги та рекомендації визначають єдиний функціональний механізм ведення адресного господарства. Зокрема, порядком встановлення покажчиків назв вулиць та номерів будівель визначено два види адресних покажчиків — горизонтальний і вертикальний, виконані у гаммі двох кольорів — синього та білого, напис виконується білим кольором українською мовою та дублюється в транслітерації латиницею. Номери покажчика пишуться розмірами двох рівнів: основний номер будинку — цифрою розміром першого рівня, буква і цифра після дробу — розміром другого рівня. Покажчики встановлюватимуть на кожному будинку, споруді, що мають адресу.

Термін заміни адресних покажчиків перейменованих вулиць становить два місці з моменту оприлюднення Порядку встановлення адресних покажчиків.

Ознайомитися з Порядком встановлення елементів адресного господарства (покажчиків назв вулиць та номерів будівель) на території Подільського та Фортечного районів міста Кропивницького можна на офіційному сайті Кропивницької міської ради у розділі “Районні ради” за посиланням: http://kr-rada.gov.ua/rayonni-radi/

Усі новини