У Кропивницькому оголошується художній конкурс «Молодіжна палітра - 2021»

Понеділок, 1 лютого 2021 16:02

Художньо-меморіальний музей О.О.Осмьоркіна, за підтримки управління культури і туризму Кропивницької міської ради, з 01 лютого до Міжнародного дня захисту дітей у 2021 році оголошує щорічний Художній конкурс «Молодіжна палітра» імені Леоніда Бондаря на тему: «Я люблю Україну!».

Конкурс присвячено 30-річчю Незалежності України за наступними видами образотворчого мистецтва: живопис, графіка, скульптура, декоративне мистецтво.

З умовами конкурсу можна ознайомитися на веб-сайті музею: http://osmerkinmuseum.kr.ua/apub/pub86p.html

Твори для участі в конкурсі визначаються в навчальних закладах за попереднім відбором та подаються разом з анкетою-заявкою до Організаційного комітету конкурсу з 01 до 30 квітня 2021 року за адресою: КЗ «Художньо-меморіальний музей О.О.Осмьоркіна» вул. Архітектора Паученка (Дворцова), 89, м. Кропивницький, 25006, телефон для довідок: (0522) 32 02 33.

У разі продовження терміну встановленого на всій території України карантину з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19 та відповідно забороною проведення всіх масових заходів, твори для участі в конкурсі подаються разом з анкетою-заявкою до Організаційного комітету конкурсу в електронному вигляді за адресами електронної пошти музею: osmerkinmuseum@krmr.gov.ua та osmerkinmuseum@yahoo.com

Оцінюватиме твори конкурсантів компетентне журі у складі професійних художників та фахових мистецтвознавців, адже співорганізатором конкурсу є обласна організація Національної Спілки художників України. Нагородження переможців конкурсу відбудеться 01 червня в Міжнародний день захисту дітей в художньо-меморіальному музеї О.О.Осмьоркіна, де презентуватиметься виставка кращих творів переможців та учасників конкурсу.

Художній конкурс «Молодіжна палітра» імені Леоніда Бондаря до Міжнародного дня захисту дітей започаткований у 2016 році. За цей час його переможцями стали майже триста учасників, віком від 7 до 22 років, які отримали Дипломи, Подяки, Відзнаки членів журі та оргкомітету, а також заохочувальні призи – предмети та матеріали творчої праці художників.

Ім’я, яке носить конкурс, належить відомому художнику і педагогу - заслуженому працівнику культури України, члену Національної Спілки художників України, лауреату обласної премії в сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна в номінації «національна традиція» Леоніду Івановичу Бондарю (1938 - 2013), який понад двадцять років очолював дитячу художню школу в місті Кропивницькому.

Пріоритетними завданнями конкурсу є: сприяння розвитку дитячої та юнацької творчості, надання можливості учням та студентам реалізації власних творчих здібностей, виявлення та підтримка талановитої молоді і викладачів.

Бажаємо юним художникам творчого натхнення, вдалого втілення мистецьких задумів і перемоги в конкурсі!

Усі новини