У Кропивницькому очікують на потужний снігопад: паркування автомобілів на узбіччях міських доріг забороняється!

Понеділок, 8 лютого 2021 13:16

За повідомленнями метеорологів, сьогодні 08 лютого, на території Кропивницького очікується сильний снігопад. За попередніми даними, висота снігового покрову може скласти до 40 сантиметрів.

У таких умовах якість розчищення доріг обласного центру від снігу буде напряму залежати від розуміння власниками транспортних засобів обґрунтованості вимоги не паркуватися у вечірній час на узбіччя проїжджої частини магістралей.

Кропивницький міський голова Андрій Райкович закликав автомобілістів до 19.00 прибрати усі  машини з доріг обласного центру, а ще краще, за можливості, не використовувати приватний транспорт цього дня взагалі.

- Синоптики знову прогнозують хуртовину, великі снігопади й ожеледь! Моє традиційне прохання - прибрати машини з узбіч міських доріг! Усі комунальні служби працюють. Але ефективного результату не буде, якщо на узбіччях залишиться транспорт, - наголосив міський голова. -  Сніг і ожеледиця на проїжджій частині створюють загрозу життю і здоров’ю водіїв і пішоходів! Тому моє категоричне прохання – приберіть транспорт до 19-00! Дайте можливість комунальникам нормально попрацювати!

У питаннях забезпечення нормальних умов роботи снігоочисної техніки є повне порозуміння з поліцією, звернув увагу Андрій Райкович. Тому прибуття евакуаторів до порушників режиму максимального сприяння комунальним службам не має бути несподіванкою.

Міський голова також доручив оперативно опрацювати питання заборони на період снігопаду в’їзду на територію Кропивницького великогабаритного транспорту.

- У нас облаштовані майданчики паркування автопоїздів за межами кільцевої дороги. Вони мають стати місцем очікування великовантажних автомобілів часу свого розвантаження чи навантаження, - відзначив Андрій Райкович. – рух такого транспорту до переробних чи торгівельних підприємств має здійснюватися у супроводі поліції.

Усі новини