У Кропивницькому обов’язково з’являться топоніми на честь незламних міст України і воїнів - Героїв

Понеділок, 4 квітня 2022 16:33

У кожному місті, селищі чи селі області мають з’явитися вулиці, площі, парки, сквери, названі  на честь незламних міст і містечок, на честь воїнів - земляків, які віддали життя за рідну землю, захищаючи її  від російського агресора. З такою ініціативою виступив голова ОДА/ОВА Андрій Райкович під час наради з керівниками громад і територій сьогодні, 04 квітня.

- Сьогодні - четверта декади війни. Не лише Україна, увесь світ знає про Маріуполь, про Харків, Херсон, Миколаїв. Бучу, Ірпінь. Міста - Героїв, люди - Герої. Серцями ми з ними. У нашого народу не може бути по-іншому, - переконаний Андрій Райкович. – Я прошу голів громад, міських голів, керівників районів, порадьтесь з людьми, думаю вони підтримають, щоб знайти об’єкти і назвати їх на честь наших Героїв. Це буде наша спільна вдячність і свята пам'ять про них.

Очільник області під час наради наголосив також на необхідності ретельно вивчити питання будівництва тимчасового житла для внутрішньо переміщених осіб. Відповідні проєкти розробляє держава сьогодні, під час війни, на завтра, коли країна відвоює мир на своїй землі.

Будівництво житла - це важливий напрямок для обласного центру і до його реалізації необхідно активно долучатися.

- Уряд вже збирає дані про ушкоджене житло. Простір для роботи величезний. І ми повинні спробувати піти далі паперів. Аналітика наших можливостей, зовнішніх потреб, ринку праці. Цю тему необхідно розгортати від теорії до практики. Ініціатива, прорахована, адаптована в проєкти державні і міжнародні, повинна йти і від нас, - відзначив Андрій Райкович.

Сьогодні, на думку очільника області, необхідно шукати будь – які можливості економічного розвитку Кіровоградщини.

- Війна триває. Як тилова область, ми виконуємо свої задачі і будемо працювати вдень і вночі, - наголосив Андрій Райкович. - Ми віримо в нашу армію, в наш народ, у силу духу і єдності фронту і тилу. Світ у нас вірить! От тому ми повинні думати, робити усе можливе і навіть більше, щоб країна вистояла, відродилася, пішла вперед. Тому можливості, потужності нашої області ми повинні не просто знати, а зміцнювати і заявляти про себе на всіх економічних платформах. Це - наше спільне завдання!

Усі новини