У Кропивницькому науковому ліцеї спрацювала автоматична пожежна сигналізація: рятувальники зреагували миттєво

Вівторок, 9 березня 2021 11:06

Сьогодні, 09 березня, у Кропивницькому, в одному з корпусів Наукового ліцею сталося коротке замикання в щитовій, без подальшого загоряння.

Про це повідомила начальниця управління освіти Лариса Костенко, яка терміново виїхала в навчальний заклад, щойно отримала інформацію про подію. За її словами, заклад обладнаний автоматичною пожежною сигналізацією, завдяки її гучному сигналу адміністрація школи швидко зреагувала на задимлення та евакуювала учнів зі школи.

- Все відбулось спокійно та організовано, - повідомила Лариса Костенко. -  Всіх дітей вивели на вулицю. Оскільки на дворі холодно, учнів початкової школи перевели в корпус молодшої школи, старших в НВО №31. Вчителі обов’язково звірили всіх евакуйованих із журнальними списками, щоб впевнитися - у приміщенні нікого не залишилось. Завдяки встановленню у школі автоматичної пожежної сигналізації та протипожежних дверей нам вдалося уникнути серйозних наслідків.

Загалом у цьому корпусі Наукового ліцею функціонують 38 класів, де навчаються 1167 учнів. Поки вони вчитимуться дистанційно. Адже в школі проводиться провітрювання приміщень, водночас тривають ремонтні роботи на щитовій станції. 

Лариса Костенко подякувала представникам ГУ ДСНС в області за швидке реагування на подію і оперативну роботу з адміністрацією школи.

Усі новини