У Кропивницькому налагоджена ефективна робота міського гуманітарного штабу

Четвер, 10 березня 2022 16:00

У Кропивницькому на базі НВК № 26 третю добу працює міський гуманітарний штаб. Головна мета його створення — координація процедури розселення вимушених переселенців.

- Роботу штабу ми організували буквально за лічені години і одразу розпочали допомагати своїм колегам з області, - повідомила начальниця управління освіти Кропивницької міської ради Лариса Костенко. - Для того, аби прибуваючі у місто переселенці могли зорієнтуватися, ми організували на блокпостах роздачу візитівок, розміщуємо відповідну інформацію в інтернеті, з 11 березня контактні дані будуть також на білбордах. У штабі для людей, які рятуються від війни, організоване харчування, їх реєструють і відповідно до подальших намірів розселяють дошкільними навчальними закладами. Частина садочків орієнтована на тривалий час перебування, інші надають прихисток на ніч.

Як повідомила Лариса Костенко, у штабі лише на реєстрації позмінно залучені близько 40 осіб. Працюють цілодобово. За потреби задіються психолог і медична сестра. Біженців почергово приймають 32 садочки. Паралельно управління освіти формує загальну базу кропивницьких родин, які готові приймати їх у себе вдома.

- Щодо організації харчування, ми використовуємо наявні у закладах освіти запаси, нам довозять хліб і м’ясну продукцію. Дуже допомагають місцеві підприємці, батьки наших учнів, колеги-освітяни. Якщо раптом цієї бази буде недостатньо, ми готові оперативно організувати ще один такий штаб, - відзначила очільниця управління освіти.

- Готуємо перші і другі страви, напої, випічку. Все з розрахунку на 500 осіб — для переселенців і загонів тероборони. На кухні працюють як кухарі, так і педагогічні працівники. Ми тут фактично постійно, ходити додому немає часу, - розповіла старший кухар харчоблоку Марія Колісник. - Звісно, нам важко, для того, аби відігнати сон, п’ємо каву, намагаємося жартувати. Але людям. Які до нас прибувають, набагато важче. Тому ми просто намагаємося хоч якось їм допомогти.

Контактні телефони міського штабу із розселення:

  • 0953986463
  • 0953986489
  • 0953986435
  • 0953986453

Усі новини