У Кропивницькому нагородили переможців хакатону «Global Game Jam»

Вівторок, 6 лютого 2018 16:35

У Кропивницькому підбили підсумки конкурсу «Global Game Jam», який відбувся у КЛА НАУ, та нагородили переможців

«Global Game Jam» є надзвичайно популярним і наймасштабнішим за кількістю учасників конкурс, де усі шанувальники мистецтва програмування можуть спробувати свої сили у створенні комп’ютерних ігор. У цьогорічних змаганнях конструкторів ігор взяли участь 42 тисячі учасників із 800 міст з 108 країн. За 48 годин вони мали розробити, написати та виставити на суд журі свій варіант комп’ютерної гри.

Важливо, що 2018 році Льотна академія НАУ стала центральною локацією для проведення «Global Game Jam», до якої приєдналися ще чотири міста:у Харків, Одеса, Рівне та Київ.

- Цьогоріч темою хакатону обрано «Transmission» - передачу даних, переміщення вантажу тощо, - відзначив регіональний координатор «Global Game Jam» - 2018 у Східіній Європі Олексій Ізвалов. – Відповідно, журі особливу увагу звертали увагу на дотримання розробниками теми.

В Україні змагалися 354 учасника, які написали 88 ігрових програм. У Кропивницькому було зареєстровано 99 гравців, які створили 29 цікавих комп’ютерних ігор.

Молоді кропивницькі таланти до льотної академії завітав підтримати заступник міського голови Олександр Мосін.

Він привітав учасників конкурсу з успішним завершенням змагань і за активну участь в організації Міжнародного хакатону з розробки ігор Global Game Jam Ukraine, розвиток ІТ спільноти міста Кропивницького та України, популяризацію українських ІТ у світі оголосив Подяки міської ради кропивницького та її виконавчого комітету колективу Кіровоградської льотної академії Національного авіаційного університету, громадській організації „Кластер ІТ – Альянс 4.0” та технопарку „Flight City 4.0”.

Усі новини