У Кропивницькому на період воєнного стану заборонено купання у відкритих водоймах

Середа, 15 червня 2022 17:13

У Кропивницькому на період дії воєнного стану заборонено купання у розташованих на території міста водоймах, використання на водних об’єктах громади плавучих засобів, встановлення водних атракціонів та облаштування місць для водних видів спорту чи фізкультурно-оздоровчих занять. Таке рішення прийняла міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на своєму засіданні у вівторок, 14 червня.

Як повідомив начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Кропивницької міської ради Сергій Коваленко, в місті відсутні офіційно визначені місця масового відпочинку на водоймах, які б відповідали Правилам охорони життя людей на водних об'єктах України. Стихійні ж місця відпочинку в період дії воєнного стану неможливо забезпечити засобами оповіщення і укриттями на випадок виникнення надзвичайної ситуації воєнного характеру та повітряної тривоги. 

Окрім цього, за інформацією Кіровоградського обласного лабораторного центру Держсанепідслужби, стан води у більшості річок та ставків на території міста, а також  прибережний ґрунт, за санітарно-епідеміологічними показниками не відповідають встановленим нормам, які дозволяють безпечне перебування людей у воді.

Усі новини