У Кропивницькому на Козачому острові вітали мужніх захисників України

Неділя, 14 жовтня 2018 19:14

У надзвичайно святковий для всіх українців день – 14 жовтня, на Козачому острові у Кропивницькому було велелюдно.

З ініціативи депутата міської ради Олександра Цертія у цьому мальовничому зеленому куточку міста вітали мужніх захисників України і тих, в кому живе славетна козацька душа. На Козачому острові кожний міг знайти собі цікаве дозвілля: тут діяли майстер-класи ужиткового мистецтва, можна було виготовити вітальну листівку українським воїнам, перевірити свої силу, спритність і влучність на скеледромі, у тирі чи на лицарському турнірі. А ще тут можна було позмагатися в караоке та посмакувати справжнім козацьким кулішем.

Справжній святковий настрій гостям свята створив відомий місцевий гурт «EFIR».

- Сьогодні українці, як і багато років поспіль, змушені зі зброєю в руках відстоювати власну свободу та цілісність держави, - відзначив у вітальному слові Олександр Цертій. - Ми хочемо, щоб люди знали своїх героїв в обличчя і поважали той неоціненний внесок, який вони зробили для кожного з нас, захищаючи мирне небо над Україною. Таке завдання ми поставили перед собою, коли організовували загальноміське святкування до Дня захисника України.

Під час урочистостей на острові Єпископ Кропивницький і Голованівський Марк вручив медалі «За поранення» та «За жертовність до України» 64 героям-кропивничанам, які відважно боронили нашу державу від агресора. Відзначили медалями і волонтерів.

Усі новини