У Кропивницькому Муніципальний патруль відстежує місця несанкціонованої торгівлі рибною продукцією

Четвер, 6 липня 2017 14:29

5 липня рейдова група у складі начальника управління по сприянню розвитку торгівлі та побутового обслуговування населення Сергія Горбовського, керівника спеціалізованої інспекції міської ради Андрія Максюти та екіпажу патрульної поліції провела відстеження місць несанкціонованої торгівлі рибною продукцією біля Центрального ринку.

Рейд відбувався на виконання доручення міського голови з метою попередження виникнення випадків тяжких захворювань серед мешканців обласного центру.

- З настанням літнього сезону, який характеризується різким підвищенням температури навколишнього середовища, набувають все більшої актуальності питання профілактики гострих кишкових інфекційних захворювань та харчових отруєнь, - зазначив під час апаратної наради міський голова Андрій Райкович.

 Згідно з інформацією, що надходить від лікувальних закладів Міністерства охорони здоров'я, протягом поточного року зареєстровано 38 випадків захворювання людей на ботулізм, серед яких шестеро постраждалих померло. І хоча Держпродспоживслужбою вживаються невідкладні заходи щодо недопущення до реалізації небезпечних харчових продуктів, однак випадки захворювання на ботулізм продовжують реєструватися. Ймовірно вони пов'язані із рибними продуктами промислового та домашнього виготовлення.

За словами начальника управління Сергія Горбовського, на час проведення рейдового відстеження несанкціонована торгівля рибою та креветками по вулиці Преображенській була припинена. Інспектор спецінспекції склав протокол за ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення і провів з продавчинею роз’яснювальну роботу щодо заборони торгівлі з рук у невстановлених місцях. 

Усі новини