У Кропивницькому молодь розбудовувала Країну гідності

П'ятниця, 24 червня 2022 15:18

Молодіжна рада при виконавчому комітеті Кропивницької міської ради спільно з ГО “Агенція сталого розвитку “Хмарочос” та Централізованою міською бібліотечною системою організували та провели у просторі “Атмосфера Мир2.0” для кропивницької молоді гру “Будуємо Країну гідності”.

"Країна Гідності" – симуляційна гра, яка вдало поєднує ігрову та навчальну складові. 

Під час гри учасники об’єдналися у п’ять команд-комітетів парламенту вигаданої однойменної країни та шляхом обговорення і дискусій приймали рішення у сфері соціальної політики щодо забезпечення соціальних прав у рамках плану розвитку території на найближчі п’ять років. Кожне рішення мало умовну ціну, від 1 до 3 балів, загальна сума яких в кінці гри не мала перевищувати 14 балів “бюджету” країни. Гравці-парламентарі вклалися в умовний бюджет Країни гідності, хоча й не знали скільки балів, за яке рішення вони отримують.

Дискусії виявилися жвавими, як окремо в комітетах, так і в загальному прийнятті рішень, адже учасники мають різні погляди щодо розвитку не лише вигаданої країни, а й майбутнього своєї держави. А сам ігровий метод дозволяє учасникам більше дізнатися про соціальні права: право на житло, освіту, працю, захист від бідності тощо  та їхні зв’язки з соціальною політикою.

Наприкінці кожен учасник отримав солодкий подаруночок від організаторів -  пряники із зображенням пса Патрона та кота Інжира.

Усі новини