У Кропивницькому міська влада вимагає від перевізників забезпечити належну регулярність руху пасажирського транспорту

Середа, 29 травня 2019 14:02

На адресу міської ради збільшилася кількість звернень мешканців Кропивницького щодо незадовільного транспортного обслуговування приватними перевізниками окремих автобусних маршрутів у вечірні години доби.

Управління розвитку транспорту та зв’язку міської ради оперативно відреагувало: у вівторок, 28 травня, відбулася робоча нарада з керівниками автотранспортних підприємств обласного центру.

- Ми поставили чітку і зрозумілу вимогу всім перевізникам, - наголосив начальник управління Віктор Житник. - Привести діяльність підприємств у повну відповідність до положень договорів на перевезення та паспортів маршрутів, якими встановлено регулярність руху транспортних засобів на автобусних маршрутах міста.

У свою чергу, перевізники звернули увагу керівника управління на основні проблемні питання, які перешкоджають здійсненню перевезення пасажирів. Зокрема, було наголошено на відсутність у Кропивницькому належної кількості діагностичних центрів, які надають послуги з перевірки стану колісних транспортних засобів під час обов’язкового технічного контролю, порядок проведення якого визначено постановою Кабінету Міністрів України № 137 від 30.01.2012 року. Законом України «Про дорожній рух» передбачено, що транспортні засоби, які беруть участь у дорожньому русі та зареєстровані територіальними органами Міністерства внутрішніх справ України, підлягають обов’язковому технічному контролю відповідно до статті 35 цього закону.

Усі новини