У Кропивницькому міська влада послідовно відстоює права мешканців гуртожитку по проспекту Університетському, 21

Середа, 31 січня 2018 17:19

У міській раді Кропивницького відбулась чергова зустріч заступника міського голови Олександра Мосіна з мешканцями проблемного гуртожитку, розташованого за адресою проспект Університетський, 21.

Під час зустрічі Олександр Мосін розповів про розроблений юридичним управлінням та управлінням комунальної власності механізм переведення житлового будинку до комунальної власності міста та повідомив про прийняте рішення виконавчого комітету міської ради щодо  проведення конкурсу на визначення управителя даним житловим будинком.

- У відповідності до Закону «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків», ми вирішили провести конкурс на визначення управителя будинком. Виконавчим комітетом було визначено організатора конкурсу - головне управління житлово-комунального господарства міської ради, - зазначив заступник міського голови. - Після проведення конкурсу по даному будинку, управитель проведе інвентаризацію і на загальних зборах оголосить розрахунковий тариф за утримання будинку: вивезення сміття, прибирання території та сходових клітин. Також управительська компанія визначить всіх мешканців, у тому числі і нежитлових приміщень, які мають сплачувати за утримання будинку.

Олександр Мосін дав доручення фахівцям ГУ ЖКГ розробити положення про конкурсну комісію і затвердити склад цієї комісії. Щодо конкурсу, то він відбудеться не раніше 10 липня 2018 року, коли вступить у дію новий Закон України “Про житлово-комунальні послуги”.

За словами керівника юридичного управління Марини Смаглюк, вирішення питання балансоутримання гуртожитку — це перший і дуже важливий крок на шляху переходу будівлі до комунальної власності міста. Важливо те, що мешканці проблемного будинку будуть бачити результат роботи, за що вони сплачують управителю будинком, та матимуть змогу отримувати необхідні довідки.

Що стосується права власності, то на сьогодні зроблена експертна оцінка будівлі, а документи направлені у Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України на підтвердження включення гуртожитку по проспекту Університетському, 21 до Загальнодержавної цільової програми передачі гуртожитків у власність територіальних громад

Усі новини