У Кропивницькому метроном сповіщує про загальнонаціональну хвилину мовчання на площі перед міською радою

П'ятниця, 16 серпня 2024 12:20

Загальнонаціональна хвилина мовчання оголошується на площі перед Кропивницькою міською радою, запрошуючи містян долучитися до вшанування пам’яті вбитих росією українців.

Динаміки на будівлі встановлені відповідно до рішення виконавчого комітету про організацію церемонії вшанування пам'яті загиблих внаслідок збройної агресії російської федерації проти України, хід виконання якого проконтролював секретар міської ради Олег Колюка під час робочої наради у четвер, 15 серпня.

- З проханням озвучити хвилину мовчання ми звернулися до 56 закладів торгівлі, побутового обслуговування і громадського харчування по вулиці Великій Перспективній, - відзначила під час наради директорка департаменту з питань економічного розвитку Ніна Рахуба. – В усіх колективах з розумінням поставилися до важливості прийнятого рішення.

Як повідомив Олег Колюка, одними з перших   ініціативу підтримали працівники кафе «Франсуа», тож біля зупинки «Центр надання адміністративних послуг» по центральній вулиці Кропивницького метроном хвилини мовчання теж закликатиме кропивничан зупинитися.

За інформацією начальника управління транспорту та зв’язку міської ради Віктора Житника, водії автобусів і тролейбусів КП “Електротранс» та маршрутних таксі готові зупинятися щоденно о 09.00. У колективах провели необхідну підготовку, записали аудіо трансляцію хвилини мовчання, яка лунатиме в транспортних засобах, надрукували постери, що на задньому склі запрошуватимуть усіх водіїв міста зупинити авто і вшанувати пам’ять жертв війни, розв’язаної росією.

Нагадаємо, на період проведення загальнонаціональної хвилини мовчання щоденно, починаючи від суботи,  17 серпня, у Кропивницькому буде  призупинятися рух транспорту та пішоходів по вул. Великій Перспективній, від вулиці Преображенської до вулиці Шевченка, з 08:58 до 09:03.

- Ми знову звертаємося до жителів і гостей міста підтримати ініціативу і щодня о 9.00 годині, перебуваючи на вулиці, зупинитися і віддати шану усім загиблим у російсько-українській війні. Переконаний, що кропивничани виявлять високу громадянську свідомість щодо  вшанування пам’яті вбитих земляків. 

Усі новини