У Кропивницькому медичних працівників привітали з професійним святом

Четвер, 16 червня 2022 16:05

Слова вдячності і пошани звучали на адресу лікарів і медичних працівників з нагоди їхнього професійного свята сьогодні, 16 червня, у Кропивницькому.

Привітати медиків із професійним святом у затишний артдвір музичної школи імені Нейгауза, де відбувалися урочистості, прийшли начальник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович, голова обласної ради Сергій Шульга, заступник міського голови Олександр Мосін, секретар Кропивницької міської ради Олег Колюка.

Лікарі важливі у будь-який час, особливо ж у період війни, про яку цього дня невтомно нагадували сирени. Найщиріші слова подяки за невтомну працю висловив медпрацівникам начальник ОВА Андрій Райкович.

- Сьогодні ми переживаємо складний період нашого життя. Ніколи не думали, що нам доведеться, як і нашим батькам, пережити ще одну війну. Вважали, що найскладнішим періодом для нас був ковід і ви, дорогі лікарі, рятували життя людей від цієї недуги. Але виявилося, що це — не найстрашніше, що може бути, - відзначив у вітальному слові Андрій Райкович. - Сьогодні ви працюєте, щоб зберегти і фізичне, і моральне здоров’я нації, громади, військових. За це — вам безмежна шана і подяка. Багато лікарів пішли на передову рятувати життя військових і цивільних. Це — прояв громадянської позиції людей, які люблять свою державу, свою націю.

Керівництво області робить усе, щоб забезпечити медичні заклади Кіровоградщини і Кропивницького найсучаснішими технологіями, діагностичною апаратурою, впроваджувати інноваційні медичні програми, наголосив очільник ОВА.

- Перед вами сьогодні надзвичайно складні виклики і завдання, але хай ніщо не змінить людську любов і пошану до лікаря. Разом ми переможемо! - зазначив Андрій Райкович.

У Кропивницькому сприятливі умови для роботи і життя медиків. Сюди їдуть лікарі- вимушені переселенці, релокуються медичні заклади із зон бойових дій.

- У нашому місті діють 9 медичних закладів, де працює понад три тисячі медичних працівників, серед яких уже є і лікарі-переселенці. Дякуємо вам за невтомну допомогу людям, за високу професійну майстерність в операційних, пологових залах, у тяжких гуманітарних коридорах. Усім бажаємо здоров’я, спокою і миру, - зазначив у вітальному слові заступник міського голови Олександр Мосін.

За сумлінну працю запрошені на урочистий захід лікарі і медичні працівники отримали нагороди і відзнаки обласної державної адміністрації, обласної ради та Кропивницької міської ради.

Зокрема, почесну грамоту Кропивницької міської ради та виконавчого комітету отримали лікарка-педіатр амбулаторії загальної практики — сімейної медицини №10 Центру первинної медико-санітарної допомоги №1 м. Кропивницького, депутатка міської ради Ольга Мороз, сестра медична амбулаторії загальної практики — сімейної медицини “Кропивницької міської ради” Оксана Цуркан, старша сестра медична відділення екстреної медичної допомоги Міської лікарні швидкої медичної допомоги Людмила Політун.

Грамотою Кропивницької міської ради та виконавчого комітету нагородили завідувачку клініко-діагностичної лабораторії міського пологового будинку з функціями перинатального центру ІІ рівня Тетяну Медведєву, медичну сестру амбулаторії загальної практики — сімейної медицини №5 Центру первинної медико-санітарної допомоги №1 м. Кропивницького Зінаїду Савіцьку, лікаря-отоларинголога поліклініки Кропивницької центральної міської лікарні Володимира Закладного, старшу лаборантку клініко-діагностичної лабораторії міського пологового будинку з функціями перинатального центру ІІ рівня Світлану Кривенко.

Утім кращим сюрпризом до свята стало вручення ордерів на службове житло. Ордери на квартири отримали лікарі-пересленці з Сіверськодонецька Галина та Володимир Жулі. Галина Жуля зараз працює  у Кропивницькому Центрі первинної медико-санітарної допомоги №2. Відомче житло також надали лікарці-інфекціоністці Центральної міської лікарні Вікторії Шамшур.

А подарунком для всіх гостей свята стали виступи солістів та колективів музичних закладів міста.

Усі новини