У Кропивницькому готуються до завершення опалювального сезону

Вівторок, 23 березня 2021 15:52

Опалювальний сезон 2020/2021 року у Кропивницькому закінчується з моменту перевищення показника середньодобової температури зовнішнього повітря більше ніж вісім градусів тепла протягом трьох діб, але не пізніше 15 квітня 2021року.

Таке рішення прийняв виконавчий комітет Кропивницької міської ради на своєму засіданні сьогодні, 23 березня.

У той же час, відповідно до прийнятого рішення, теплопостачальне підприємство КП «Теплоенергетик та суб’єкти господарювання всіх форм власності, які надають послуги з централізованого теплопостачання, зобов’язані  поновити відпуск теплової енергії на опалення приміщень установ, закладів освіти і медицини, якщо після закінчення опалювального сезону виникне зниження температури зовнішнього повітря протягом двох діб нижче восьми градусів тепла. В інших випадках поновлення подачі теплової енергії здійснюється на підставі окремих рішень виконавчого комітету Кропивницької міської ради.

Управлінням освіти, охорони здоров’я, молоді та спорту і іншим бюджетним установам доручено самостійно приймати рішення про продовження опалювального сезону в залежності від погодних умов та наявності фінансового забезпечення на оплату послуг, безпосередньо звертатись з листами до керівників теплопостачальних підприємств з переліком об’єктів, яким необхідно продовжити опалювальний сезон.

Комунальне підприємству “Теплоенергетик” не нараховуватиме оплату за теплопостачання у дні, в які не надавались послуги теплопостачання, та дні літнього періоду 2021року.

Одночасно виконком поставив завдання всім теплопостачальним підприємствам міста після закінчення опалювального сезону 2020/2021 року розпочати ремонт технічного обладнання та теплових мереж для підготовки їх до наступного осінньо-зимового сезону2021/2022року.

Для населення, яке проживає в приватних і багатоквартирних житлових будинках та використовує електричну енергію або природний газ для опалення приміщень, отримує субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, встановлено завершення опалювального сезону з 15 квітня 2021року.

Усі новини