У Кропивницькому до Дня міста презентували нове обличчя однієї із найповажніших за віком шкіл

П'ятниця, 15 вересня 2017 13:18

Одна із найповажніших за віком загальноосвітніх шкіл у Кропивницькому – ЗОШ №3 імені Олени Журливої, до Дня міста презентувала своє капітально відремонтоване приміщення. Цьогоріч закладу виповнюється 103 роки,  корпус школи пам’ятає свою довголітню історію і сама атмосфера навчання у ній сповнена романтичності,  тож міська влада зробила учням і педагогам чудовий подарунок до свята.

Оглянути заклад і привітати його колектив з прийдешнім Днем міста завітали сьогодні міський голова Андрій Райкович, народний депутат України Костянтин Яриніч, заступники міського голови Наталія Дзюба і Олександр Грабенко, керівники управління освіти та управління капітального будівництва  Лариса Костенко і Віктор Ксеніч.

- На капітальний ремонт закладу з міського бюджету було  виділено 3,14 мільйонів гривень. За ці кошти нам вдалося повернути до головного корпусу із колишнього дитячого садочку початкові класи – це надзвичайно важливо для забезпечення якісного навчального процесу і комфортного перебування учнів, - відзначила директор школи Світлана Бик. – Ми повністю замінили всі інженерні мережі, вони давно цього потребували, встановлені нові енергоощадні вікна і двері. Наша гордість тепер – сучасний харчоблок з новою кухонною технікою. Раніше у школі працював лише буфет, а сьогодні діти отримують повноцінне гаряче харчування. Відремонтовано медпункт. Оновилися туалетні кімнати для школярів, крім того, ми знайшли можливості створити додаткові зручності і для педагогів. Заклад має власну міні-котельню, можемо регулювати температурні режими. Сподіваюся, що суттєво зекономимо на платі за енергоносії. Подвір’я школи освітлюється новими ліхтарями, виконано благоустрій прилеглої території.

На черзі – спортивна зали, адже ЗОШ №3 потрапила у число п’яти закладів, де цьогоріч виконуються їх капітальні ремонти.

- Ми цілеспрямовано і наполегливо змінюємо ситуацію в освіті у Кропивницькому на краще, - наголосив Андрій Райкович. – Освіта, безумовно, пріоритетна сфера діяльності міської влади, адже в даному випадку ми інвестуємо кошти у найголовніше – у майбутнє міста, дітей.  А найкращим свідченням підвищеної уваги влади до шкіл є успіхи наших школярів, їх досягнення в конкурсах і олімпіадах найвищих рівнів та рейтинги за результатами зовнішнього незалежного оцінювання.

Міський голова побажав дітям і педагогам успішного навчального року і подарував школі сертифікат на придбання мультимедійної дошки.

Усі новини