У Кропивницькому десять нових комунальних пасажирських автобусів виїдуть на маршрути вже у серпні

Вівторок, 26 червня 2018 16:10

Всі десять сучасних пасажирських автобусів середньої місткості МАЗ, закуплених КП «Електротранс» для роботи на маршрутах у Кропивницькому вже прибули на базу підприємства. Як повідомив під час прес-конференції у міській раді начальник управління розвитку транспорту та зв’язку Олександр Вергун, транспортні засоби взяті на облік, для них отримані державні номери, вони пройшли необхідний технічний контроль і мають сертифікати відповідності.

- Наразі автобуси проходять процедуру страхування, - відзначив Олександр Вергун. – Найближчим часом ми оголосимо про початок конкурсу з перевезення пасажирів на міських маршрутах загального користування, адже право надавати послуги з пасажирських перевезень транспортне підприємство може отримати  лише на конкурсних засадах. Через 30 днів від публікації оголошення у віснику «Вечірня газета» конкурсний комітет назве переможців і автобуси виїдуть на маршрути. Орієнтовно, це буде вже на початку серпня поточного року.

Перед новими середньомісткими автобусами, як  перед і їх великогабаритними попередниками, поставлене головне завдання – розвантажити пасажиропотоки у віддалені мікрорайони Кропивницького, де ще не курсує комунальний транспорт, або ж його не достатньо.

Передбачається що десять автобусів займуть свої місця на рейсах до Катранівки з кінцевою зупинкою біля колишньої СТО №1, Старої Балашівки за маршрутом №111а, Новомиколаївки вулицями Варшавською і Юрія Краснокутського, Лелеківки по Московській, селища Гірничого до кінцевої зупинки маршруток № 44, Озерної Балки по вулиці Івана Олінського.

- Крім того, збільшення комунального автобусного парку дасть можливість підприємству оперативно маневрувати рухомим складом, - звернув увагу начальник управління. – Зокрема, у міжпіковий період потреби пасажирів на маршрутах №104а, 123, 103 цілком можуть задовольнити автобуси середньої місткості. Зменшиться і обідній технологічний інтервал, коли відбувається перезміна і транспорт не виходить на маршрути. Якщо раніше він тривав від 11.00 до 14.30, то тепер суттєво скоротиться: від 12.00 до 13.30.

Усі новини