У Кропивницькому День захисника України відзначили покладанням квітів

Четвер, 15 жовтня 2020 10:41

У середу, 14 жовтня, в день Покрови Пресвятої Богородиці, яка вважається покровителькою і заступницею українського козацтва, в Кропивницькому відзначили День захисника України.

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович та секретар міської ради Андрій Табалов покладанням квітів вшанували захисників України усіх поколінь – тих, хто боронив та відстоював свободу і незалежність свого народу.
З нагоди державного свята на Алеї почесних воїнських поховань Рівнянського кладовища, біля пам’ятного знаку  кожного Героя встановили флагштоки з Державним прапором України.

- Сьогодні ми вклонилися всім нашим воїнам, які віддали життя за мир, незалежність і свободу рідної землі, - відзначив Андрій Райкович. - Наше місто пишається своїми захисниками. Тим, хто і нині стоїть на сторожі миру та спокою — велика подяка. Ці воїни постійно доводять, що українців ніколи не зламати!

Цього дня  64 родини загиблих, військовополонених та зниклих безвісти під час виконання військових обов’язків в зоні АТО кропивничан отримали від міської влади грошову допомогу по дві тисячі гривень кожна.

Усі новини