У Кропивницькому буде створено Центр підтримки підприємництва "BusinessKrop-HUB"

П'ятниця, 24 лютого 2023 15:25

Кропивницька міська рада з проєктом "Створення центру підтримки підприємництва "BusinessKrop-HUB", як складової екосистеми сприяння розвитку малого та середнього підприємництва у Кропивницькій громаді" стала переможцем конкурсу для органів місцевого самоврядування, який проходив в  рамках реалізації програми міжнародної допомоги «EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», що спільно фінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини і реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Про це повідомили в департаменті з питань економічного розвитку Кропивницької міської ради.

Необхідність створення Центру підтримки підприємництва саме при міський раді була підтверджена членами Координаційної ради з питань розвитку підприємництва, результатами анкетування підприємців та дослідженням проєкту "Індекс конкурентоспроможності міст", який проводився за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) "Конкурентоспроможна економіка України".

- На базі створеного Центру на системній та безоплатній основі проводитимуться навчання, тренінги, консультації, що дасть можливість  підвищити рівень підприємницької культури та знань, необхідних суб’єктам малого та середнього підприємництва для започаткування та ведення бізнесу, виходу на міжнародні ринки, впровадження інновацій. Заходи, в тому числі будуть спрямовані на підтримку стійкості бізнесу у військовий час, що є вкрай необхідним, як для самого бізнесу, так і громади в цілому. Адже від того як працює малий та середній бізнес залежить наповненість бюджету територіальної громади, - наголосив заступник міського голови Михайло Бєжан.

Проєкт кошторисом 1,6 мільйона гривень буде реалізовуватись протягом березня-листопада  2023 року. До участі у заходах запрошується активний місцевий бізнес та релоковані підприємства, а також майбутні підприємці незалежно від статі, віку, як жителі громади, так і ВПО.

*Це вже другий проект, підготовлений департаментом  з питань економічного розвитку в рамках цієї програми для підтримки підприємців громади. Створена у минулому році веб-платформа "Діловий Кропивницький онлайн (BusinessKrop-online)"  діє і дозволяє підприємцям отримати в одному місці актуальні новини, посилання на офіційні інтернет-ресурси, що містять корисну інформацію для бізнесу, а також інформацію про підприємства громади з позначенням їх місцезнаходження на інтерактивній карті.

Усі новини