У Кропивницькому аптеки не мають права безпідставно підвищувати ціни

Понеділок, 14 березня 2022 18:10

Голова Кіровоградської ОДА/ОВА Андрій Райкович категорично заборонив безпідставно підвищувати ціни на ліки в мережах аптек та закладах охорони здоров’я Кропивницького.

На цьому очільник обласної влади наголосив під час термінової зустрічі представниками фармацевтичних мереж, головними лікарями та очільниками територій області сьогодні, 14 березня. Метою зустрічі стала нагальна необхідність забезпечити населення і медзаклади області лікарськими засобами та стабілізувати цінову ситуацію на фармацевтичному ринку.

За інформацією керівників закладів, ажіотаж на ліки стався у перші дні війни, тому, що ключові виробники фармакологічної продукції знаходяться у Києві та Харкові. Наразі ситуація стабілізується: поставка інсуліну налагоджується, почалося виробництво замінників L-тироксину.

Андрій Райкович закликав медиків і фармацевтів негайно мобілізуватися, забезпечити усі ключові потреби медзакладів території у лікарських засобах. Керівники місцевих адміністрацій, у свою чергу, отримали доручення максимально допомогти таким закладам та відшукати всі можливості, щоб ліки були в наявності як в аптеках, так і в лікарнях.

 - Ми всі працюємо в умовах воєнного часу і медична та фармацевтична галузі – не виключення. Але ви всі маєте виконати дуже важливе завдання – жорстко контролювати цінову політику. Категорично забороняю безпідставно підвищувати ціни на ліки. Керівники територій і головні лікарі зобов’язані забезпечити наявність усіх найнеобхідніших медпрепаратів, а також виплату заробітної плати медичному персоналу. Робота має бути організована так, щоб під час комендантської години, в екстрених випадках, люди не бігали і не шукали аптеки, а «швидка» мала б можливість надати допомогу чи доставити хворого, особливо дітей, в медичний заклад, - попередив Андрій Райкович.

Крім того, Андрій Райкович поставив перед керівництвом Держпродспоживслужби чітке завдання - мобілізувати усі лабораторні підрозділи на оперативне здійснення контролюючих функцій, щоб без зайвої бюрократії, не зупиняючи жодного виробництва забезпечити діяльність підприємств харчової та переробної промисловості. Населення, яке знаходиться під ворожими обстрілами, необхідно годувати.

Усі новини