Усі заклади освіти Кропивницького будуть забезпечені теплопостачанням до завершення опалювального сезону

Четвер, 9 лютого 2017 19:27

Сьогодні, 9 лютого, у міській раді Кропивницького відбулося позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Підставою для оперативного скликання надзвичайної комісії стала загроза примусового відключення від газопостачання всіх газифікованих об’єктів управління освіти міської ради

За інформацією начальника управління освіти Лариси Костенко, в закладах освіти Кропивницького склалася ситуація, яка може призвести до зупинення газопостачання. Без газу можуть залишитись 10 шкіл та 2 дитячих садочки, буде порушено навчальний процес та близько 2500 тисяч школярів не зможуть відвідувати заклади освіти.

Лариса Костенко повідомила, що тендер, оголошений управлінням освіти міської ради на закупівлю природного газу, не відбувся двічі. У той же час ВАТ «Кіровоградгаз» попередило про примусове відключення від газопостачання об’єктів управління освіти міської ради.

Начальник управління освіти також пояснила, що очікувана вартість закупівлі природного газу для закладів освіти перевищила 133 тисячі євро, тому управління освіти змушено було проводити міжнародні торги, прийом пропозицій в яких триває 30 днів.

Перша тендерна процедура на закупівлю природного газу управлінням освіти була оголошена 25 листопада 2016 року та у зв’язку з допущенням до аукціону лише одного учасника не відбулась.

Повторно така процедура оголошувалася 03 січня 2017 року та за результатами розгляду тендерних пропозицій поданих учасниками (два учасника), тендерний комітет змушений був відхилити їх як такі, що не відповідають умовам тендерної документації.

На сьогоднішній день управління освіти міської ради направило звернення до компаній, які здійснюють постачання природного газу, для визначення найбільш економічно вигідної ціни з метою проведення переговорної процедури закупівлі за скороченою схемою для укладання договору на постачання природного газу.

В результаті обговорення комісія, дотримуючись вимог Закону України «Про теплопостачання» щодо забезпечення технологічної безпеки функціонування систем теплопостачання під час припинення газопостачання, враховуючи право громадян на освіту та дошкільне виховання, загрозу припинення навчального процесу у 10 навчальних закладах та 2 дитячих садках, в котрих щоденно навчається близько 2500 тисяч дітей, з метою недопущення виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру об’єктового рівня в освітній сфері Кропивницького, вирішила заборонити ВАТ «Кіровоградгаз» здійснювати роботи по примусовому відключенню від газопостачання котелень, що перебувають на балансовому утриманні управління освіти міської ради.

Усі новини