У Кропивницький з місією приїхали "Лікарі без кордонів"

Четвер, 28 квітня 2022 12:07

Міжнародна організація невідкладної медичної допомоги Medecins Sans Frontiers – "Лікарі без кордонів" розпочала роботу у Кропивницькому. Представниці організації зустрілися із заступником міського голови Олександром Мосіним та секретарем міської ради Олегом Колюкою, щоб обговорити подальшу співпрацю у секторі охорони здоров’я.

Сьогодні Кропивницький став центром зосередження вимушених переселенців, які поїхали з міст, де ведуться бойові дії, отже багато людей потребують психологічної підтримки. В умовах війни відповідну підготовку повинні мати медики та психологи. Адже працювати з людьми, які перебувають у кризових станах, стали жертвами війни або отримали психологічні травми від побаченого і пережитого повинні кризові психологи. Про співпрацю у цих та інших напрямках домовилися представники міжнародної організації "Лікарі без кордонів" з міською владою Кропивницького.

Фахівці організації вже проводять тренінги з медиками міського пологового будинку з надання психологічної допомоги постраждалим та вчать діяти в разі хімічної та біологічної загрози.

Аби краще розуміти, якої допомоги потребують жителі Кропивницького, представники "Лікарів без кордонів" у супроводі очільниці управління освіти міської ради Лариси Костенко відвідали міський гуманітарний центр, який займається розселенням вимушено переміщених із фронтових зон.

- Наше завдання – визначити спектр надання місту нашої допомоги у сфері надання переселенцям необхідної медичної та психологічної допомоги, - відзначила представниця організації пані Паула.  – Тож ми аналізуємо шлях переміщених осіб, які обрали для себе прихистком місто Кропивницький і з’ясовуємо – яку саме ділянку на цьому шляху можемо посилити.

Одночасно пані Паула подякувала працівникам міського гуманітарного центру за той обсяг роботи, який вони змогли виконати за час ведення бойових дій на території України.

Нагадаємо, "Лікарі без кордонів" – це незалежна міжнародна медична гуманітарна організація, яка допомагає постраждалим під час збройних конфліктів, від природних і техногенних катастроф. Організація реалізує численні проєкти у багатьох країнах світу. Сьогодні у фокусі уваги й Україна.

Усі новини