У Кропивницький прийшла «Осінь з музикою Кароля Шимановського»

Вівторок, 19 жовтня 2021 14:44

Нещодавно в художньо-меморіальному музеї Олександра Осмьоркіна відбувся музичний вечір в рамках ХІХ Мистецького фестивалю «Осінь з музикою Кароля Шимановського». Співорганізатором фестивалю виступило управління культури і туризму Кропивницької міської ради.

Художній керівник фестивалю, директор музею музичної культури імені Кароля Шимановського Олександр Полячок привітав учасників заходу та представив ведучого концерту, відомого сучасного українського композитора Олександра Щетинського. 

У програмі прозвучали твори видатного польського композитора, дитячі та юнацькі роки якого пройшли в нашому місті. Також звучали твори геніального італійського скрипаля-віртуоза і композитора Нікколо Паганіні, талановитого українського композитора Валентина Бібіка та ведучого концерту, лауреата міжнародних музичних конкурсів Олександра Щетинського.

Виконували твори студенти Львівської національної музичної академії імені Миколи Лисенка флейтист Роман Ієвський та скрипалька Марія Полячок. За роялем був композитор Олександр Щетинський, який не лише акомпанував, а й виконав власні твори. 

Усі новини