У Кропивницькій музичній школі №2 імені Юлія Мейтуса стартували публічні випускні іспити

П'ятниця, 28 квітня 2023 11:19

Історія виникнення публічного випускного іспиту в Кропивницькій музичній школі №2 імені Юлія Мейтуса сягає 1999 року. Саме у квітні цього року з нагоди 25-річчя школи учнівський та педагогічний колективи відкрили парад фестивалів творчих здобутків учнів та викладачів закладу.  Першим здобув право публічно представити випускну програму на мистецький загал скрипаль Валерій Тітішев - клас скрипки заслуженого діяча мистецтв України Єрьоменка Г.В. , концертмейстер Тітішева Л.С.

Відтоді щороку найкращі з кращих випускників школи презентують власні творчі успіхи, засновані на взаємодовірі та  величезній виконаній роботі  у тандемах, а інколи й тріо - учень, викладач і концертмейстер.

Прекрасні викладачі змогли запалити в серцях обдарованих дітей жагу до подолання труднощів на нелегкому, але такому прекрасному шляху до пізнання музики, мистецтва. Доречно і поетично звучать слова присвяти музичній школі №2 від відомого поета – пісняра Олега Попова

«Будь славен той , хто розпізнавши вчасно

в дитячих душах пристрасне й нове ,

І запросив дітей у світ прекрасний ,

де її святість Музика живе.

Враз замелодить пісня юне серце

та ощасливить юності політ –

І музика на долю обернеться ,

коли мистецтву служиш з ранніх літ».

Цьогоріч програму першого дня публічних випускних іспитів відкрила юна піаністка  Марія Мазуренко, клас фортепіано старшого викладача, кандидата педагогічних наук Олени Надутенко.

Перші кроки гри на фортепіано Марія зробила в 6 років, змалечку любить виступати на сцені, має прекрасні музичні та артистичні здібності.

Із початку навчання відчувалося бажання учениці не тільки вчити твори і виступати на сцені, а й підбирати на слух та створювати власні мелодії, імпровізувати. Тому Марія почала навчатися в класі композиції викладача - методиста музичної школи та Кропивницького музичного фахового коледжу, кандидата мистецтвознавства, заслуженого діяча мистецтв України Марини Долгіх.  Протягом навчання у школі Марія брала участь у концертних заходах школи та міста, конкурсах виконавської майстерності різного рівня як виконавець і юний композитор. Вона має понад 40 дипломів переможця.

Найзнаковіші  перемоги останніх років : фортепіано - І місця на Всеукраїнському багатожанровому фестивалі-конкурсі «Спалах зірок», Всеукраїнському конкурсі на краще виконання творів Юлія Мейтуса, Міжнародному двотуровому дитячому фестивалі талантів «Світ моєї мрії», Міжнародному двотуровому фестивалі-конкурсі «Співограй», Міжнародному благодійному двотуровому конкурсі мистецтв Формула успіху – «Свято весни» 2023 м. Відень Австрія.  По композиції – І місце у V Міжнародному конкурсі «Junior Impreza» 2020, Гран--прі Всеукраїнського конкурсу юних композиторів пам’яті Юлія Мейтуса.

У майбутньому Марія збирається продовжити своє музичне навчання у вищих мистецьких закладах, у чому школа її щиро підтримує.

Отже, Мазуренко Марія, клас фортепіано старшого викладача, викладача вищої категорії, кандидата педагогічних наук Олени Надутенко.

Програма виступу:

1. Й. С. Бах Органна прелюдія та фуга F-dur

2. Й. Гайдн Соната» D-dur I частина.

3. М. Стецюн Етюд-імпровізація a-moll.

4. Ю. Мейтус «У Карпатах».

Наші вітання та найкращі побажання Марії – успішних виступів на найбільших концертних майданчиках світу!

Джерело: https://www.facebook.com/groups/502085333900455

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13