У Кропивницькій міській раді вшанували пам’ять Героїв – ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

Вівторок, 27 квітня 2021 16:23

У Кропивницькій міській раді вшанували пам’ять кропивничан – ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС. Сьогодні, 27 квітня, перед початком засіданням виконавчого комітету міський голова Андрій Райкович та секретар міської ради Олег Колюка посмертно вручили відзнаки  Героям, які своїм життям зупинили ядерну катастрофу.

- 35 років тому сталася аварія на Чорнобильській атомній станції. І хто знає, що було б із людством, якби не тисячі мужніх ліквідаторів: пожежних, військових, будівельників, які тоді не вагаючись захистили світ від ядерного лиха. І через сто років наступні покоління повинні пам'ятати про тих, хто врятував світ у 1986 році, - наголосив Андрій Райкович. - Сьогодні ми згадуємо, вшановуємо саме таких людей.

Посмертно відзнаками «Герой Чорнобиля», які отримали дружини і діти ліквідаторів, нагородили Сергія Будулатія, Євгенія Кірпу, Віктора Матуляка, Олександра Соломенка, Анатолія Шамшура. Пам’ятною медаллю «35 років трагедії на ЧАЕС» нагороджено Семена Довгаленка, Григорія Кірова, Анатолія Мєдведєва, Миколу Микитенка, Володимира Мягкова.

Учасник ліквідації аварії  Іван Мараховський отримав відзнаку «Герой Чорнобиля». Пам’ятну медаль «35 років трагедії на ЧАЕС» Андрій Райкович та Олег Колюка вручили Олександру Бандурку і Сергію Пестуну.

Усі новини