У Кропивницькій міській раді триває підготовка до сесії: депутатська комісія опрацювала питання земельних відносин

Четвер, 18 листопада 2021 16:43

Сьогодні, 18 листопада, під головуванням депутатки Кропивницької міської ради Валентини Яремчук відбулося засідання постійної комісії з питань екології, земельних відносин та комунальної власності. Участь в засіданні взяв заступник міського голови Олександр Мосін.

Члени комісії розглянули вісім питань порядку денного. Зокрема, вони підтримали проєкт рішення сесії міської ради “Про затвердження земельної ділянки по проїзду Аджамському, право оренди на яку набувається на аукціоні". За словами Олександра Мосіна, намір взяти участь в торгах вже виявила одна із найбільших в Україні мереж супермаркетів, у планах якої будівництво тут логістичного центру. Реалізація проєкту дозволить не лише отримувати в бюджет орендну плату за користування ділянкою, а й створити нові робочі місця.

Комісія також погодила проєкти рішень щодо поновлення договору оренди  земельної ділянки товариству з обмеженою відповідальністю, яке займається утилізацією небезпечних відходів, надання дозволу на проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки по вулиці Пацаєва для будівництва та обслуговування торговельних будівель, безоплатної передачі у власність мешканцю міста земельної ділянки для будівництва гаража, поновлення містянину договору оренди землі. Стосовно останнього питання, ключовим аргументом на користь заявника послугувала відсутність заборгованості за користування ділянкою.

Проєкти рішень щодо поновлення одному з підприємств договорів оренди землі, на якій знаходяться передані в суборенду торговельні кіоски та передачі товариству з обмеженою відповідальністю земельної ділянки на території селища Нового підтримані не були.   

Усі новини