У Кропивницькій міській раді сформований вагомий проєктний кейс розвитку інфраструктури на 2022 рік

Вівторок, 1 лютого 2022 12:46

У понеділок, 31 січня, вже вдруге цього місяця провела своє засідання комісія з питань бюджету та податкової політики Кропивницької міської ради, під головуванням депутата Дмитра Бірця.

Участь у роботі комісії взяли секретар міської ради Олег Колюка та заступники міського голови Олександр Вергун і Сергій Колодяжний.

На попередньому засіданні члени комісії підтримали пропозицію депутатки Катерини Шамардіної про вивчення можливості перерозподілу коштів передбачених в міському бюджеті на виплату матеріальних допомог кропивничанам для багатодітної родини на ремонт житла. Повернулись депутати до цього питання знову.

- Домовленості від міської влади по придбанню житла для цієї сім’ї виконані у повному обсязі, - відзначив заступник міського голови  Сергій Колодяжний.

У той же час, квартира залишається без ремонту і жити там багатодітна родина не може. Члени комісії довго обговорювали це питання, зрештою вирішили доручити відповідним виконавчим органам підготувати пропозиції як в законний спосіб можна допомогти цій сім'ї. Одночасно бюджетна комісія готуватиме звернення до обласного управління ДСНС, яке також було безпосередньою стороною домовленостей.

У контексті порушеної теми депутат Костянтин Яриніч висловив власну позицію щодо порядку надання містянам допомог з міського бюджету.

- Зараз вже по-іншому працює медична галузь, по-іншому виділяються кошти на лікування, гроші дійсно йдуть за пацієнтом. Тому необхідно переглядати порядок виділення матеріальної допомоги через депутатів міської ради.

Цього дня члени комісії взяли до відома інформацію про заходи та об'єкти, подані для залучення коштів державної субвенції на поточний рік. Це, зокрема, проєкти реконструкції вулиці Металургів та проспекту Промислового, першої черги Набережної та площі Героїв Майдану; ремонт харчоблоків у шести закладах освіти, закупівля обладнання для лікарні швидкої медичної допомоги, облаштування Урбанпарку на Набережній між вулицями Пашутіна та Михайлівською. У департаменті з питань економічного розвитку розраховують на підтримку народних депутатів щодо виділення коштів державної субвенції — відповідні листи уже направлено, про це зазначила начальниця управління економіки Тетяна Ломова.

Члени комісії погодили також проєкт рішення про договори з реструктуризації заборгованості за спожитий природний газ та про внесення змін до бюджету на 2022  рік.

Заключним питанням порядку денного став звіту про роботу комісії за минулий рік: ця інформація буде оприлюднена на вебсайті міської ради, як підкреслив       Олег Колюка, аби кропивничани мали змогу ознайомитися із результатами діяльності бюджетної комісії. До слова, подібні звіти про свою роботу за 2021 рік оприлюднять усі постійні депутатські комісії міської ради.

Усі новини