У Ковалівському парку підняли Державний прапор України і Прапор 3-го полку спецпризначення

Неділя, 13 жовтня 2019 18:59

Сьогодні, 13 жовтня у Кропивницькому відбулися урочистості з нагоди прийдешнього Дня захисника України.

У Ковалівському парку, на майданчику біля пам’ятного знаку Героям 3-го окремого полку спеціального призначення імені Святослава Хороброго зібралися військовослужбовці, ветерани АТО, родини загиблих Героїв, волонтери, громадські активісти. Участь в урочистостях взяли міський голова Кропивницького Андрій Райкович та його заступники Олександр Мосін і Андрій Паливода.

Під пісню «Пливе кача» у виконанні військового оркестру, кропивничани поклали живі квіти до пам‘ятного знаку і  хвилиною мовчання вшанували пам‘ять 202 бійців з Кіровоградщини, які віддали життя за право свого народу жити у вільній країні.

На встановлених нових щоглах бійці полку урочисто підняли Державний прапор України та Прапор військової частини.

 - Я хочу всіх привітати зі святом, воно співпало з Покровою, тож має особливий сенс., - звернулася до учасників урочистостей мама загиблого Героя АТО Олександра Кондакова. - Сьогодні ми схиляємо голови в пам’ять про загиблих. Наші хлопці були в найгарячіших точках, і виконали свій обов‘язок до кінця. Хочеться щоб про них пам’ятали завжди. Вічна пам‘ять загиблим, живим - благодаті, мирного неба.

Цього дня Андрій Райкович виконав почесну місію - вручив спецпризначенцям заслужені нагороди від міської влади. Подяку міської ради та виконавчого комітету Кропивницького оголошено  прапорщику Сергію Ткаченку, а іменні годинники від очільника міста отримали фельдшер військової частини Владислава Плющенко та майор Сергій Шпильовий.

По завершенні урочистостей, кропивничани отримали можливість оглянути експозицію славетного Музею 3-го окремого полку спеціального призначення імені Святослава Хороброго.

Усі новини