У дитячо-юнацьких спортивних школах Кропивницького займаються понад 4200 дітей

Понеділок, 4 березня 2019 16:31

Стан виконання основних показників розвитку галузі фізичної культури і спорту міста Кропивницького у 2018 році та перспективи розвитку у 2019 році стали одним з головних питань порядку денного апаратної наради сьогодні, 4 березня.

За інформацією начальника управління молоді та спорту Сергія Колодяжного, у Кропивницькому діють 6 дитячо-юнацьких спортивних шкіл, 2 спеціалізовані дитячо-юнацькі спортивні школи олімпійського резерву, школа вищої спортивної майстерності та дитячо-юнацька футбольна школа Академія футбольного клубу «Зірка». В них займаються фізичною культурою і спортом близько 4200 дітей, що становить понад 18 % від загальної кількості дітей шкільного віку.

Із вихованцями спортивних шкіл міста працюють загалом 214 тренерів-викладачів. 38 тренерів мають вищу тренерську категорію, 11 осіб є Заслуженими тренерами України, 11 осіб – заслужені працівники фізичної культури і спорту України. За визначні тренерські досягнення відзнакою Міської ради та виконавчого комітету м. Кропивницького «За заслуги» ІІ ступеня відзначено Кузніцову Олену Анатоліївну, тренера-викладача з плавання відділення «Інваспорту» КДЮСШ № 1 та Ібрагімова Ілгама Маіс огли, тренера-викладача відділення стрільби кульової КДЮСШ № 3.

У 2018 році в дитячо-юнацьких спортивних школах міста підготовлено:

2 майстри спорту України міжнародного класу, 23 майстри спорту України,107 кандидатів у майстри спорту України, 138 спортсменів І розряду, 1292 спортсмени ІІ, ІІІ та юнацьких розрядів.

132 вихованці дитячо-юнацьких спортивних шкіл міста є членами збірних команд України або кандидатами до збірних з різних видів спорту.

З метою залучення до масового спорту широких верств населення спільно з міським центром фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» та обласним відділенням Національного олімпійського комітету України у 2018 році проведено 87 фізкультурно-оздоровчих і спортивно-масових заходів, у яких взяли участь близько 10 тис. осіб. Зокрема у місті проведено міські змагання «Батько, мати, я – спортивна сім'я», Всеукраїнську акцію «Велодень-2018», 33 «Олімпійські дні здоров’я», спортивний захід для викладачів фізичної культури та учнівської молоді «Вчитель + учень = олімпійський дует», спортивні змагання серед військовослужбовців, учасників АТО «Сила життя - Sport», на льодовій ковзанці «Слайз» проведено «Свято олімпійського прапора» з нагоди відкриття XXIII зимових Олімпійських ігор. У рамках заходів «Олімпійське літо» організовано спортивно-масові заходи для дітей «Спорт-фест» у парках «Ковалівський» та «Покровський», турнір з велоперегонів серед дітей «РоверОк», літній кубок міста з тенісу серед школярів, спортивно-розважальні заходи на майданчиках за місцем проживання, тощо.

Загалом у 2018 році в обласному центрі відбулося 219 спортивних змагань, фізкультурно-оздоровчих і спортивно-масових заходів, у яких взяли участь біля 21 тис. мешканців та гостей міста. Серед них кваліфікаційний турнір чемпіонату Європи з бейсболу, чемпіонати та Кубки України з легкої атлетики, велоспорту, спортивної гімнастики, боксу, скелелазіння, футболу, бейсболу, софтболу. У місті проходять традиційні всеукраїнські турніри з баскетболу серед ветеранів спорту, пам`яті тренера Віктора Дубіна, з художньої гімнастики «Квітка України», з боксу, пам’яті Заслуженого тренера України Віктора Зверєва, з дзюдо, присвячений Дню військової розвідки України, з велоспорту, пам'яті Заслуженого тренера України Сергія Симоненка, з футболу, присвячений пам`яті колишнього гравця та спортивного директора ФК «Зірка» Андрія Куценка, чемпіонати міста й області з різних видів спорту.

Усі новини