У День скорботи мешканці селища Нового вшанували пам’ять жертв війни

Вівторок, 22 червня 2021 21:09

Сьогодні, 22 червня 2021 року, на території Новенського старостинського округу Кропивницької міської ради відзначили День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни.

У цей день на будівлі старостинського округу приспущено Державний прапор із чорними стрічками.

Працівники Новенського старостинського округу на чолі зі старостою Любов’ю Марченко та начальником відділу інфраструктури Новенського старостинського округу міської ради Іриною Глушаєвою взяли участь у покладанні квітів.

До учасників заходу від імені керівництва Кропивницької міської ради та від  старостинського округу звернулася Любов Марченко.

- Цей день – одна з найскорботніших дат в історії усього людства. Розпочалася німецько-радянська війна  1941-1945 років, як складова Другої світової війни. За різними оцінками в Україні загинуло від 8 до 10 мільйонів людей. Наш обов’язок – навіки зберегти пам'ять про воїнів-визволителів, їх подвиг та жертовність, - наголосила Любов Марченко.

Новенчани хвилиною мовчання вшанували подвиг загиблих воїнів-земляків та пам’ять усіх, чиє життя покалічила і зруйнувала та страшна війна. Після цього відбулося покладання квітів до Обеліску Слави.

Вічна пам'ять загиблим. Честь і слава живим героям!

Усі новини