У День пам’яті та примирення на Алеї Слави загиблим Героям російсько-української війни лягли живі квіти

П'ятниця, 8 травня 2020 17:35

Сьогодні, 08 травня, Україна разом з іншими країнами світу відзначає День пам’яті та примирення. Цього дня українці вшановують подвиг свого народу, його визначного внеску у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, висловлюють повагу усім борцям проти нацизму, увічнюють пам’ять про загиблих.

Відзначення Дня пам’яті та примирення у 75-у річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні символізує не тріумф переможців, а служить нагадуванням про величезні жертви українського народу  і застереженням для усіх народів світу від спроб вирішення найскладніших міжнародних проблем збройним шляхом, ультиматумами та анексією, що дозволяє собі сучасний агресор – Росія.

Тож напередодні знакових для суспільства дат у Кропивницькому  вшановували сучасних українських Героїв – воїнів, які продовжують славити традиції своїх дідів – прадідів у справі захисту рідної землі. Алея почесних воїнських поховань на Рівнянському цвинтарі міста – у свіжих квітах. Ці букети покладені від імені громади міста, депутатського корпусу, виконавчого комітету, як знак пошани, поваги та великої вдячності кожному воїну, що віддав життя за мир та незалежність України.

Усі новини