У 2021 році суд вперше прийняв рішення про знесення самовільно збудованого об’єкту на території Кропивницького

Вівторок, 1 лютого 2022 15:24

У 2021 році спеціалісти відділу інспекційної роботи та дозвільних процедур управління Державного архітектурно-будівельного контролю Кропивницької міської ради провели 262 планові та позапланові перевірки щодо дотримання вимог містобудівного законодавства. Про це повідомила начальниця управління ДАБК Олена Філоненко під час звіту за результатами виконанання бюджетних програм 2021 року сьогодні, 01 лютого.

- Протягом минулого року спеціалісти управління Державного архітектурно-будівельного контролю зареєстрували понад 1140 документів дозвільного характеру. Щоб забезпечити приведення об’єктів будівництва у відповідність до Державних будівельних норм та стягнути адміністративні штрафи, взяли участь у 87 судових засіданнях в різних судових інстанціях. Деякі рішення судів, прийняті на користь управління ДАБК, не тільки забезпечують дотримання чинного законодавства щодо будівництва, а й вирішують інші значущі для громади питання. Наприклад, Кіровоградський окружний адміністративний суд задовольнив адміністративний позов управління до фізичної особи про знесення самочинно збудованого магазину «Черняхівські ковбаси» по вулиці Добровольського, - зазначила Олена Філоненко.

Загалом за результатами роботи фахівців управління Державного архітектурно-будівельного контролю, у 2021 році до міського бюджету надійшло коштів у сумі 1071,1 тисячі гривень, із яких 451,6 тисячі гривень - за отримані сертифікати і 619,5  тисячі гривень — від сплачених штрафів.

Усі новини