У 2021 році департамент з питань економічного розвитку Кропивницької міської ради працював за п’ятьма бюджетними програмами

Вівторок, 15 лютого 2022 15:57

У минулому році департамент з питань економічного розвитку Кропивницької міської ради реалізував п’ять бюджетних програм, на які з бюджету міста було виділено майже дев’ять мільйонів гривень. Про це повідомила директорка департаменту Ніна Рахуба під час звіту за результатами виконання бюджетних програм 2021 року у вівторок, 15 лютого.

Як повідомила Ніна Рахуба, фінансове забезпечення спрямовувалося на реалізацію програм "Керівництво і управління у сфері економіки та торгівлі", "Організація та проведення громадських робіт", "Сприяння розвитку малого та середнього підприємництва", "Інші заходи, пов`язані з економічною діяльністю", "Інші заходи у сфері зв’язку, телекомунікації та інформатики".

Зокрема, програма "Керівництво і управління у сфері економіки та торгівлі" дала можливість забезпечити реалізацію функцій та завдань, покладених на департамент, а також на належному рівні вирішити питання фінансового забезпечення.

Впродовж 2021 року спеціалісти департаменту опрацювали 4476 контрольних документів, директорка департаменту видала понад дві сотні наказів по департаменту, зареєстрували 181 колективний договір.

Фінансову підтримку міського бюджету на умовах співфінансування з Регіональним фондом підтримки підприємництва в області на реалізацію трьох інвестиційних проєктів надали в рамках бюджетної програми "Сприяння розвитку малого та середнього підприємництва".

- На підтримку інвестиційних проектів торік було виділено 30 тисяч гривень. Кошти спрямували на придбання обладнання для реконструкції та модернізації клепального цеху ТОВ "ОРІДЖИН АГРО". З бюджету міської територіальної громади їм профінансовано 10 тисяч гривень. Загальна вартість проєкту – 835 тисяч гривень, в тому числі власні кошти підприємства – 335 тисяч гривень, кошти обласного бюджету – 490 тисяч гривень. У результаті реалізації проєкту створили 2 робочих місця. Ще 10 тисяч гривень з бюджету міської територіальної громади виділили на комерційну відеозйомку за допомогою безпілотного літального апарату ФОП Дейнекіну П.А. Загальна вартість проєкту становить 123,24 тисячі гривень, у тому числі власні кошти підприємця – 78,24 тисячі гривень, кошти обласного бюджету – 35 тисяч гривень. Також 10 тисяч гривень з бюджету міської територіальної громади виділили на придбання хлібо-пекарського обладнання для поліпшення задоволення попиту населення у випічці ФОП Ревуку М.М. Загальна вартість цього проєкту становить 422 тисячі гривень, в тому числі власні кошти підприємця – 112 тисяч гривень, кошти обласного бюджету – 300 тисяч гривень. У результаті реалізації цього проєкту створено 2 робочих місця, - повідомила Ніна Рахуба.

Загалом торік на реалізацію Програми розвитку малого і середнього підприємництва у місті Кропивницькому на 2021-2023 роки фактично використано 135,5 тисячі гривень. За ці кошти зокрема зробили аналіз соціально-економічного становища суб'єктів господарювання міста, провели заходи з відзначення Дня підприємця, відзначили кращих роботодавців, які стали переможцями конкурсу "Кращий роботодавець року", реалізували проєкт "Діловий Кропивницький онлайн (BusinessKrop-online)".

 

Усі новини