Турбота про людину - понад усе: у Кропивницькому з’явиться унікальний спеціалізвоаний заклад - “Соцкорпус»

Середа, 7 жовтня 2020 19:06

У Кропивницькому, в недалекому майбутньому, відкриє для містян свої двері “Соцкорпус”, де реабілітаційні, психологічні і соціальні послуги надаватимуться в комплексі. Про це сьогодні, 07 жовтня, повідомив міський голова Кропивницького Андрій Райкович, під час спілкування з підопічними Фортечного територіального центру та  кропивничанами, які мешкають поряд.

Міський голова акцентував увагу на значних зрушеннях у соціальній сфері Кропивницького за останні роки. На соціальний захист містян було спрямовано 75 мільйонів гривень, з яких на підтримку учасників АТО - 20 мільйонів, ветеранів війни, «чорнобильців», репресованих, громадян з інвалідністю ще понад 30 мільйонів гривень. Крім того, місто взяло на себе дотацію  громадському транспорту, який обслуговує сьогодні 80 тисяч пільговиків.

- Ми виплачуємо щомісяця 45 діткам, які втратили на Сході України своїх батьків по півтори тисячі гривень. Я поставив завдання цю суму збільшити, - повідомив Андрій Райкович. - Ми видали 1000 дозволів на отримання земельних ділянок нашими воїнами -  АТОвцям. А ще відремонтували такий потрібний Центр реабілітації діток з інвалідністю і центр молоді “Сильні духом”. Це надзвичайно важливо для наших дітей.

І реалізація всіх цих кроків, за словами міського голови, обраховуються не тисячами, а  мільйонами гривень. Бо уряд  в період  запроваджених ним карантинних обмежень  забрав у міст значні кошти, які планувалися використати з місцевого бюджету у Кропивницькому для  базових потреб громади. Але, як не було  сутужно, у Кропивницькому таки  завершили низку важливих і очікуваних об’єктів. Чого вартий тільки новий ЦНАП у форматі «Прозорий офіс», де містяни мають можливість в одному місці і в найкоротший термін отримати відразу майже 370 послуг.

- Тут повністю забезпечено комфортні умови перебування для людей з інвалідністю, ветеранів, мам з дітками. Ліфти доставлять до адміністраторів безпосередньо з вулиці. Крім того, тут об лаштований чудовий мистецький простір: вже відкрита галерея місцевих художників, ще відремонтуємо концертний зал на 500 місць. Тобто – ЦНАП фактично є у Кропивницькому справжнім центром усіх видів послуг, культури і ділового простору, - поділився міський голова.

Кропивничани уважно вислухали міського голову і відразу включилися у планування вирішення чергових, актуальних для себе проблем. Так, голова міської організації інвалідів «Сила духу» Олександр Переверзєв виступив з пропозицією розширити приміщення терцентру, де містяни отримують  необхідні їм послуги. Андрій Райкович запевнив – питання простору терцентру важливе для його підопічних і  воно обов’язково буде вирішене.

- У закладі вивільняються приміщення, через те, що частина працівників переїжджає до ЦНАПу, - звернув увагу учасників зустрічі очільник міста. - Тому необхідна вам додаткова площа з’явиться. Також ми ініціюємо створення у Кропивницькому спеціалізованого закладу - «Соцкорпусу», де реабілітаційні, психологічні і соціальні послуги надаватимуться в комплексі.

Усі новини