ЦНАП «Прозорий офіс» у Кропивницькому розпочав прийом заяв на компенсаційні виплати

П'ятниця, 1 квітня 2022 14:02

Центр надання адміністративних послуг «Прозорий офіс» у Кропивницькому розпочав прийом заяв від власників житла, які безкоштовно розмістили внутрішньо переміщених осіб.

Відповідно до урядового рішення, власники житла, які безкоштовно допомагають українцям із проживанням, можуть отримати від держави близько 450 грн на місяць за кожну прийняту особу, незалежно від її віку, для компенсації витрат на комунальні послуги.

Для отримання компенсаційних виплат необхідно подати ЗАЯВУ до Центру надання адміністративних послуг «ПРОЗОРИЙ ОФІС».

При поселенні переселенців заява подається не пізніше наступного дня з дня розміщення вимушено переміщених осіб (у заяві вказується ПІБ переміщених осіб, їх паспортні дані, свідоцтва про народження, реєстраційний номер облікової картки платника податків).

У разі зміни кількості ВПО або припинення їх проживання, власник житла зобов'язаний протягом одного робочого дня подати до ЦНАП «ПРОЗОРИЙ ОФІС» заяву встановленого зразка.

Орган місцевого самоврядування має право перевірити дані подані у заяві власником житла, а власник житла має до 5-го числа кожного місяця подавати до ЦНАП «Прозорий офіс» заяву про кількість днів та переселенців, які проживали.

У заяві вказується ПІБ переміщених осіб, їх паспортні дані (копія документа додається до заяви), свідоцтва про народження (копія документа додається до заяви), реєстраційний номер облікової картки платника податків (копія документа додається до заяви). Факт безкоштовного перебування підтверджується особистим підписом ВПО у заяві. Власник приватного житлово фонду також подає банківські реквізити для нарахування суми компенсації;

Сума компенсації розраховується за кожен людино-день на рівні 14,77грн.

Щоб запропонувати своє житло для проживання внутрішньо переміщеним особам і отримати компенсацію, необхідно:

  • через сайт ПРИХИСТОК - https://prykhystok.gov.ua/ особисто подати заяву про готовність прийняти у себе переселенців;
  • подати відповідну заяву до ЦНАП «Прозорий офіс».

Заяву може подати виключно власник житла, або один із співвласників за погодженням з іншими.

Графік роботи ЦНАП «Прозорий офіс»: понеділок – четвер з 8:00 до 17:00 год, у п'ятницю з 8:00 до 16:00 год.

Усі новини