Центральна міська бібліотека Кропивницького носитиме ім’я Володимира Панченка

Четвер, 17 жовтня 2019 14:30

Сьогодні, 17 жовтня, Кропивницький прощався з талановитим письменником, викладачем, щирою, благородною людиною, справжнім українським патріотом, інтелігентом і державником - Володимиром Євгеновичем Панченком.

Провести Почесного громадянина міста в останню путь на площі біля Центральноукраїнського педагогічного університету імені Володимира Винниченка, де Володимир Панченко пропрацював 20 років, зібралися сотні кропивничан: рідні і близькі, друзі, колеги, учні, студенти, керівники міста та області.

- Такі люди як Володимир Євгенович — справжні духовні провідники, сучасна українська еліта. Важко повірити, що його щире серце перестало битися, - із сумом відзначив міський голова Андрій Райкович. - Напередодні Дня Незалежності ми з ним дуже довго говорили, він подарував мені свою яскраву, теплу книжку «Сонячний годинник». У нього було багато красивих ідей, планів, і мрій. Давайте їх не забудемо. Як міський голова я звернусь до депутатського корпусу міської ради підтримати моє прохання і назвати нашу центральну міську бібліотеку іменем Володимира Панченка.

Після церемонії прощання всі учасники жалоби вишикувалися  живим коридором і виконали останню волю Володимира Панченка – оплесками провели його у Вічність. Поховають його в селі Олексіївка Кропивницького району.

Усі новини