Центр масової вакцинації запрацював у приміщенні Кропивницької міської ради

Понеділок, 16 серпня 2021 12:47

Вакцинація і готовність медичних закладів до наступної хвилі COVID-19 залишаються першочерговими на порядку денному  роботи Кропивницької міської ради. Сьогодні, 16 серпня, під час апаратної наради міський голова Андрій Райкович окреслив чергові завдання у цьому контексті.

Очільник міста нагадав, що минулого тижня в області з робочою поїздкою перебував Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко, участь у нараді з міністром взяв і Андрій Райкович.

- Головна мета міністерської інспекції - організація процесу вакцинування. Вакцинація і готовність медичних закладів до наступної хвилі залишаються пріоритетом і у нашій організаційній діяльності, - підкреслив міський голова.

Прокоментував Андрій Райкович і роботу виїзних пунктів вакцинації, що продовжується на вихідних.

- Ми продовжили працювати у форматі виїзних пунктів на околицях міста. Минулої суботи мобільні бригади працювали на Новомиколаївці і на Балці. Провакциновано 181 особу. Це хороший досвід, тому я знову дякую усім нашим службам, районам, медикам за якісну підготовку і організацію роботи. Готуйте повторні виїзди у ті точки, де вже люди отримали перші щеплення. Щоб квартальні їх знову оповістили, зібрали і медики ревакцинували, - доручив міський голова.

- Центр масової вакцинації в НВО №6. Хороша локація, людям доступно, але це школа і її необхідно вже готувати до початку навчального процесу. Тому я прийняв рішення і ми організуємо цей пункт через дорогу - на першому поверсі міської ради у крилі колишнього ЦНАПу, - продовжив далі тему очільник міста.

Андрій Райкович надав доручення керівникам виконавчих органів максимально ефективно організувати роботу центру масової вакцинації у приміщення міської ради із дотриманням усіх санітарних норм, забезпечити цей процес широким інформаційним супроводом.

Особливу увагу міський голова приділив показникам вакцинації педагогічних колективів.

- Не менше 80% колективів освітян і в школах, і в садочках повинні бути вакциновані — це безпека як педагогів, так і дітей, це безпека усіх нас.

Такі настанови і перестороги стосуються не лише педагогів, далі Андрій Райкович вів мову взагалі про колективний імунітет.

- Бізнесу, транспортникам, громадському харчуванню, підприємцям на ринках, торговельним мережам - робіть заявки на колективне вакцинування, подбайте, щоб ваші працівники отримали щеплення як захист від дуже небезпечної “Дельти”. Коли вірус коситиме сотнями, ліжок і кисневих апаратів для всіх не вистачить- я не лякаю, а застерігаю! - наголосив Андрій Райкович.

Усі новини