Топонімічний десант: фахівці-історики готові зустрічатися з кропивничанами з питань перейменування вулиць

П'ятниця, 2 грудня 2022 17:01

Сьогодні, 02 грудня, секретар міської ради Олег Колюка, який очолює міську топонімічну комісію, зустрівся з істориками - членами цієї комісії. Предмет розмови — посилення інформаційно-роз'яснювальної роботи щодо перейменувальних процесів у Кропивницькому.

- Є нарікання, що ми недостатньо проводимо роз'яснювальну роботу щодо перейменування вулиць в місті. Хоча всі назви вулиць, що виносяться на затвердження міської ради — обґрунтовані, проходять громадське обговорення, і у містян достатньо часу, щоб ознайомитися із ними і, в разі потреби, внести свої пропозиції. Ми багато зробили, але готові робити іще більше на інформаційному полі, якщо є відповідний запит, - наголосив під час зустрічі  Олег Колюка.

Історики підтримали пропозицію  секретаря міської ради долучитися до цієї просвітницької роботи. У свою чергу, голови районних у місті рад, які теж були учасниками зустрічі, підтвердили готовність організовувати зустрічі науковців із головами квартальних комітетів - такий топонімічний десант у мікрорайони Кропивницького, який має продемонструвати ефективний формат роботи серед мешканців міста з питань топоніміки.

При цьому запрошені учасники зустрічі і секретар міської ради переконані, що дієвими  будуть і професійні спілкування з депутатами, адже саме вони мають доносити до своїх виборців потрібну і важливу із життя міста  інформацію, в тому числі і ту,  що стосується топонімічної політики.

Олег Колюка підкреслив, що доречними були б також запрошення фахівців-істориків на засідання постійних депутатських комісій, коли розглядатимуться відповідні питання, та  безпосередньо на сесії міської ради.

- У нас є такий формат роботи, як депутатський день і ми можемо винести концепцію перейменувань на розгляд всього депутатського корпусу, щоб інформація зі сфери топоніміки була подана професійно, - наголосив Олег Колюка.

Усі новини