Там, де Прапор, там – Україна!

Вівторок, 23 серпня 2022 11:49

Сьогодні, 23 серпня, разом із усіма українцями, кропивничани відзначають День Державного Прапора. З нагоди свята на Фортечних Валах у Кропивницькому урочисто підняли найбільший стяг області.

Участь в урочистостях взяли начальник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович, голова обласної ради Сергій Шульга, заступник Кропивницького міського голови Олександр Мосін, секретар Кропивницької міської ради Олег Корлюка, військовослужбовці, волонтери, представники громадськості. Вони поклали квіти до Алеї Слави та до монументу "Скорботна Батьківщина-мати".

Із синьо-жовтим прапором український народ утвердив власну державність, соборність і самостійність. Із ним українці йшли на захист своїх прав та свобод у різні часи, під цим символом сьогодні наші воїни захищають рідну землю від російських окупантів. Як найдорожчий оберіг у бій вони беруть український прапор.

Ми усвідомлюємо високу ціну нашої незалежності – величезну кількість відданих життів борців за ідею вільної України. На жаль, знову і знову наша незалежність сплачується життями захисників і захисниць України…

Цього дня за особисту мужність і героїзм, виявлені під час захисту державного суверенітету і територіальної цілісності України, колективам військових частин і військовослужбовцям почесні відзнаки та нагороди "Честь і слава Кіровоградщини" вручили начальник ОВА Андрій Райкович та голова обласної ради Сергій Шульга.

За активну благодійну і волонтерську діяльність, допомогу українцям, що опинилися у скрутному становищі відзнаки Кропивницької міської ради вручили заступник міського голови Олександр Мосін і секретар міської ради Олег Колюка керуючій гіпермаркету "Велмарт" Олені Литвин, головному спеціалісту відділу юридичного та фінансового забезпечення управління освіти Кропивницької міської ради Олені Малашевич, члену благодійної організації "Благодійний фонд "Збережемо українців" Артему Андрєєву, кропивницьким рятувальникам Дмитру Зайцю і Євгену Чорному.

Усі новини