Своєчасність сплати податків – запорука економічної стабільності громади

П'ятниця, 24 червня 2022 08:47

Повномасштабне вторгнення російських військ на територію України вплинуло як на звичне життя кожного жителя нашого міста, так і на діяльність бізнесових структур. Йдеться про втрату ринків збуту товарів, послуг, постачальників тощо.

Однак одним із пріоритетних завдань міської влади залишається стабільне наповнення бюджету податковими надходженнями для фінансування відповідних заходів воєнного стану, особливо для виконання завдань, пов’язаних з обороною територій і захистом цивільного населення, забезпечення умов для проживання внутрішньо переміщених осіб. 

Тож, заступник міського голови Олександр Вергун провів засідання міської комісії з питань забезпечення своєчасності та повноти сплати податків і зборів.

Під час засідання Олександр Вергун нагадав, що Уряд запровадив  низку податкових пільг для суб’єктів господарювання. Але у січні-травні поточного року відбулося значне збільшення податкової заборгованості до бюджету громади, найбільша - плата за землю (53%), ПДФО (19%), решта - інші податки.

Для сприяння зменшення податкової заборгованості до бюджету громади на засіданні комісії були запрошені 24 боржники суб’єкти господарювання, надали свої пояснення лише 13 із них.

Зрештою, вдалося досягти погашення заборгованості трьома підприємствами на загальну суму 243 тис. грн.   

Усі новини