Субвенція з міського бюджету дозволить розпочати масштабні ремонтні роботи по вулиці Вокзальній у Кропивницькому

Четвер, 20 травня 2021 18:14

Сьогодні, 20 травня, відбулося засідання четвертої сесії Кропивницької міської ради.

Депутати взяли до відома звіт виконання Програми економічного і соціального розвитку міста Кропивницького за  2018-2020 роки, внесли зміни до галузевих програм соціально-економічного розвитку міста: Програми формування позитивного міжнародного та інвестиційного іміджу Кропивницького на 2021-2023 роки, Комплексної програми розвитку житлово-комунального господарства та безпеки дорожнього ру3ху в місті Кропивницькому на 2021-2025 роки, Програми капітального будівництва, реконструкції та капітального ремонту об’єктів комунального господарства і соціально-культурного признапчення міста Кропивницького на 2019 – 2021 роки, Програми розвитку місцевого електронного самоврядування на 2019-2021 роки та затвердили Програму оптимізації системи теплопостачання у місті Кропивницькому на 2021 рік.

Цього дня міська рада скоригувала  і  бюджет Кропивницької міської територіальної громади на поточний рік.

За інформацією начальниці фінансового управління Любові Бочкової, прийнятим рішенням передбачено спрямування  10 мільйонів гривень до обласного бюджету. Ці кошти використає ОКВП «Дніпро - Кіровоград» на важливі для міста роботи - прокладання нових мереж водопроводу та каналізації по вулиці Вокзальній. По завершенню цих робіт тут розпочнеться масштабний ремонт дорожнього покриття.

Змінами до бюджету також передбачається перерозподіл видатків по управліннях освіти та охорони здоров’я. Необхідну фінансову підтримку отримають КП «Ритуальна служба» та ЖЕО №3.

- Зараз у нас завершується реорганізація управлінь соцзахисту Подільського і Фортечного районів. У зв’язку з припиненням виконавчих органів зі статусом юридичної особи – управлінь соціального захисту районних у місті рад шляхом приєднання до департаменту соціальної політики Кропивницької міської ради пропонується зменшити субвенцію районним у місті бюджетам на суму біля одного мільйона гривень та направити ці кошти на утримання департаменту соціальної політики міської ради. - повідомила Любов Бочкова.

Важливим є також виділення траншу понад 6 мільйонів гривень для КП «Електротранс» в якості  компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян електро- та автомобільним транспортом та для  фінансової підтримки КП «Електротранс».

Додаткових 950 тисяч гривень місто направить також на оздоровлення дітей пільгових категорій. Оздоровлення почнеться вже в кінці травня – на початку червня.

На сьогоднішньому засіданні депутати розглянули також  питання регулювання земельних відносин.

Усі новини