Створення ОСББ – надійний шлях до господарювання мешканців багатоповерхівок на прибудинковій території

Середа, 12 серпня 2020 14:39

У вівторок, 11 серпня, секретар міської ради Андрій Табалов зустрівся з мешканцями будинку №30 по вулиці Генерала Жадова у Кропивницькому. Приводом для зустрічі стало невдоволення місцевих жителів черговим будівництвом гаража на прибудинковій території.

Оскільки Андрій Табалов, як депутат, опікується даним виборчим округом, містяни запросили його до обговорення шляхів вирішення проблемного питання. У зустрічі з громадою взяв участь і керівник міської спецінспекції Андрій Максюта.

Мешканці багатоповерхівки розповіли, що на місці будівництва гаража вони планували облаштувати волейбольний майданчик або створити зелену зону, а тепер тут буде постійний рух транспорту. Андрій Табалов запевнив стурбованих людей, що ретельно вивчить питання законності встановлення на даній газонній частині усіх гаражів.

- Найперше, необхідно з’ясувати, чи є дозвільні документи на будівництво гаража. Я прошу керівника спецінспекції — органу, якому доручено виявляти порушників правил забудови на території міста, серйозно вивчити це питання. Зі свого боку, я докладу усіх зусиль, щоб на вашій прибудинковій території була і зелена зона, і волейбольний майданчик, - наголосив Андрій Табалов.

А щоб унеможливити небажані будівництва у майбутньому, Андрій Табалов запропонував жителям багатоповерхівки створити ОСББ і взяти прилеглу до будинку територію у постійне користування. Тоді мешканці зможуть самостійно  господарювати у своєму дворі, і на власний розсуд вирішувати, що треба будувати, а що — ні.

Усі новини