Студенти Кропивницького створюють електронну карту доступності міста

Вівторок, 25 квітня 2017 13:17

Карта доступності об’єктів Кропивницького стала доступною для мешканців міста. Студенти кропивницької безкоштовної школи програмування Ш++ розробили спеціальну веб-сторінку та мобільний додаток, за допомогою яких люди із особливими потребами мають можливість знайти на мапі обласного центру об’єкти, облаштовані пандусом і кнопкою виклику.

- Створення такого соціального ресурсу “Місто для всіх” стало гарною практикою для кропивницьких студентів - програмістів, - відзначила ініціатор проекту Ірина Іванова. – Сподіваюся, що його реалізація принесе реальну користь рідному місту. Мобільний додаток міститиме не лише актуальну інформацію про наявні пандуси і кнопки виклику. Тут можна буде скористатися довідкою про умови виклику соціального таксі чи довідатися про графік руху тролейбусів з низькою підлогою.

Адреса веб-сторінки: http://opencity.shpp.me

Інформація на сайті постійно оновлюється. У планах волонтерів школи програмування передбачені зустрічі із батьками особливих дітей. Адже саме вони можуть точно сказати, які пандуси виконані з дотриманням усіх необхідних стандартів і вимог, а які залишаються неподаланим бар’єром на шляху людини на візку.

- Сьогодні наша команда шукає добровільних помічників, які допоможуть розширити електронну базу якомога більшої кількості громадських місць на предмет їх доступності та комфортності використання, - підкреслила Ірина Іванова.

– Усі охочі попрацювати волонтерами можуть зв’затися з нами за номером телефону: 0952409572.

Усі новини