Стратегія розвитку територіальної громади Кропивницького: бачення майбутнього та можливість залучення інвестицій

Вівторок, 27 лютого 2024 18:24

У Кропивницькому розроблятимуть Стратегію розвитку міської територіальної громади на період до 2030 року. Таке рішення ухвалили депутати міської ради на засіданні дев’ятої сесії восьмого скликання, що відбулося сьогодні, 27 лютого.

- Необхідність розробки Стратегії розвитку Кропивницької міської територіальної громади визначена статтею 111 Закону України «Про засади державної регіональної політики», у якій, зокрема, зазначено: «З метою планування розвитку територіальних громад сільські, селищні, міські ради затверджують стратегії розвитку територіальних громад», - повідомила директорка департаменту з питань економічного розвитку Ніна Рахуба. - Стратегія - це концептуальний документ, що містить бачення майбутнього громади та визначає стратегічні, оперативні цілі та завдання для її сталого розвитку. Наявність Стратегії дає можливість лобіювати інтереси громади на міжнародному, державному та регіональному рівнях. На сьогодні наявність Стратегії є одним з вагомих факторів для залучення зовнішніх інвестицій у розвиток громади.

Без додаткових обговорень депутати міської ради прийняли рішення про початок розробки Стратегії розвитку Кропивницької міської територіальної громади, як це передбачено нормами чинного законодавства. Для оплати послуг з розробки проєкту Стратегії в бюджеті громади передбачені кошти в сумі один мільйон гривень. Розробника Стратегії визначатимуть на конкурсних засадах.

Усі новини

Чисте місто — в чистий четвер
Середа, 1 травня 2024 17:01