Стратегія розвитку Кропивницької громади — 2030: SWOT-аналіз розвитку громадянського суспільства

Четвер, 28 жовтня 2021 17:35

Сьогодні, 28 жовтня, у Кропивницькій міській раді відбулося перше засідання стратегічної сесії “Громадянське суспільство — 2030” в рамках розробки Стратегії розвитку  Кропивницької міської територіальної громади на період до 2030 року.

- Стратегія розвитку Кропивницької громади ляже в основу Генерального плану міста і буде підґрунтям для нових цільових та галузевих програм. Адже жодна розвинена країна Європи, не береться реалізувати будь-який план без стратегії. Формування цього надважливого документу ми здійснюємо максимально прозоро і відкрито, з публічним обговоренням, - наголосив секретар міської ради Олег Колюка, який долучився до участі у роботі сесії.

Стратегічна сесія - формат роботи не новий, але й не зовсім традиційний, однак, як підкреслює начальниця відділу комунікацій з громадськістю Оксана Горбенко, досить результативний. Захід, власне, і відбувся за ініціативи очолюваного нею відділу.

У стратегічній сесії взяли участь також голова Новенського старостинського округу, голови Громадської та Молодіжної рад, представники депутатського корпусу місцевих рад, управління молоді і спорту міської ради, громадських об’єднань, національно-культурних товариств та релігійних організацій.

Головними питаннями порядку денного сесії стала розбудова громадянського суспільства, партнерство влади і громадськості, інститутів громадянського суспільства.

Також учасники сесії обговорили пропозиції до проєкту стратегії Кропивницької міської територіальної громади на період до 2030 року . Проаналізували, зокрема, сильні та слабкі сторони розвитку громадянського суспільства у Кропивницькому та особливості підготовки SWOT-аналізу.

SWOT-ана́ліз широко застосовується у процесі стратегічного планування: він полягає в розділенні чинників і явищ на чотири категорії: сильних  і слабких сторін проекту, можливостей, що відкриваються при його реалізації та загроз, пов'язаних з його здійсненням.

В подальшому планується засідання другої та третьої сесії з визначення стратегічних та оперативних цілей, індикаторів оцінки виконання запланованих заходів.

Усі новини