Степан Кубів: “Будівництвом “Арки” Андрій Райкович довів те, що він справжній господар міста”

Вівторок, 16 липня 2019 15:03

Сьогодні, 16 липня, міський голова Кропивницького Андрій Райкович та перший віце-прем’єр України Степан Кубів проінспектували хід будівельних робіт на об’єкті “Арка”, що по вулиці Ельворті. Нині будівельники укріплюють підпорну стіну Арки, почали зашивати шлакоблоком один із її порталів та вже готуються класти каналізаційний колектор.

Степан Кубів побаченим залишився приємно вражений, зазначивши, що зведення “Арки” є дуже правильним рішенням міського голови.

- Про будівництво “Арки” та неможливість зупинки залізничного транспорту особисто я чую вже 29 років, – розповів Степан Кубів. – Я здивований, що такі масштабні будівельні роботи виконуються у такі стислі терміни. Переконаний, що будівництвом Арки Андрій Райкович довів свою спроможність, як справжнього господаря. Зважитись на такі роботи можна було лише маючи велику відповідальність перед містом та людьми.

Натомість Андрій Райкович зазначив, що є і невирішені питання, зокрема, ремонт вже існуючої арки.

- Їй вже 150 років, і вона потребує ремонту, – зазначив Андрій Райкович. – Проте вона не на балансі міста, за неї відповідає ПрАТ «Укрзалізниця». Нам треба ваша допомога, щоб написати звернення до залізниці і підняти питання відновлення старої арки, адже це, насамперед, безпека людей.

Степан Кубів запевнив, що обов’язково напише таке звернення, адже хоче допомогти місту.

Також сьогодні відбулась окрема виїзна нарада міського голови Андрія Райковича та голови наглядової ради компанії «Ельворті ГРУП» Павла Штутмана. Обговорили питання наведення ладу біля “Арки”. Обабіч дороги нині, за словами міського голови, важливо прибрати поросль, довести до ладу стіни навколо заводів та вирішити, що робити із старими спорудами, які вже не використовуються заводчанами.

У свою чергу Павло Штутман запевнив, до співпраці з містом готові. До кінця поточного тижня спеціалісти мають вивчити стан колишнього ливарного цеху і винести вердикт: зносити чи лишити.

Підрядник будівельних робіт Анатолій Белявський переконав, що будівельні роботи на об’єкті “Арка” йдуть планомірно, дотримуючись усіх термінів. Вже за кілька днів розпочнуть класти нову каналізацію. Ці роботи планують завершити за три тижні, потім почнуть класти асфальт та облаштовувати тротуарні доріжки.

Усі новини