Ставки єдиного податку у Кропивницькому не змінилися

Четвер, 8 липня 2021 13:30

Сьогодні, 08 липня, під час п'ятої сесії Кропивницької міської ради восьмого скликання депутати прийняли низку рішень щодо встановлення рівня місцевих податків та зборів.

Передувала цьому велика організаційна робота: проєкти рішень виносилися на розгляд координаційної ради з питань розвитку підприємництва  - усі ставки по податках і зміни до них детально обговорювалися на усіх рівнях. Відтак, ставка єдиного податку для фізичних осіб підприємців першої і другої групи спрощеної системи оподаткування не змінилася і залишається на рівні 10% і 15% відповідно.

Не змінилася і ставка збору за місця для паркування транспортних засобів, що була затверджена іще у 2015 році, наразі вона залишається на рівні 0,05% від розміру мінімальної заробітної плати. Актуалізація рішення депутатським корпусом пов'язана зі змінами в адміністративно-територіальному устрої міста через приєднання селища Нового.

Дещо вищим у Кропивницькому буде розмір туристичного збору. Так, для внутрішнього туризму, залежно від вартості проживання за одну добу, збір варіювався від 0,1% до 0,5%, а наразі він обраховуватиметься за однією ставкою - 0,5%, для виїзного — зріс від 1% до 2%.

Підвищилися також ставки зі сплати податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки, із 0,3% до 0,5% від розміру мінімальної заробітної плати. При цьому, зважаючи, що граничний розмір цього податку, передбачений Податковим кодексом України, становить 1,5%, в Кропивницькому ставка його збору залишається однією з найнижчих в Україні.

Ознайомитися із переліком об'єктів, які підпадають під дію рішення “Про встановлення ставок та пільг із сплати податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки” можна на офіційному вебсайті Кропивницької міської ради.

Усі новини