Стали до лав небесного воїнства: у Кропивницькому в останню путь провели двох Героїв - земляків

Вівторок, 13 серпня 2024 15:37

Кропивницький знову у жалобі. Сьогодні, 13 серпня, містяни провели в останню путь Героїв, які віддали своє життя за свободу і незалежність рідної землі: старшого солдата Володимира Чернишова та солдата Івана Петухова. Війна забирає найдорожче - цвіт нації.

Володимир Чернишов народився 22 березня 1971 року в  Кропивницькому. Навчався в загальноосвітній школі №32 та Центральноукраїнському національному технічному університеті.

Працював відеооператором в молодіжному клубі «Олімпія». Пізніше - в медіапросторі – на телеканалах: TV-Центр, TTV, Інтер, «Вітер» (CBN).

Починаючи з 2001 року Володимир Чернишов був керівником гуртка відео операторів у Центрі естетичного виховання «Натхнення» при Навчально-науковому педагогічному комплексі. Активна діяльність давала свої плоди. Він ділився з вихованцями власним досвідом, із ними брав участь у багатьох конкурсах різних рівнів та завойовував призові місця.

У 2013 році Володимир Чернишов разом із центром «Натхнення» перейшов до ліцею «Максимум» і працював керівником фотогуртка. За цей час реалізував цікаві фотопроєкти, відзначені на всеукраїнському рівні.

Він був справжнім професіоналом, закоханим у свою справу. Робив усе щиро та легко. З ним було цікаво і дітям, і дорослим.

Із початком повномасштабного вторгнення росії на територію України Володимир Чернишов допомагав людям, які цього потребували – чергував у центрі допомоги біженцям та працював оператором у корпункті телеканалу «Інтер».

У червні 2024 року став до лав Збройних Сил України та виступив на захист батьківщини. Служив на посаді старшого стрільця-оператора єгерського відділення.

Старший солдат Володимир Чернишов загинув 04 серпня 2024 року біля населеного пункту Новоселівка Перша Покровського району Донецької області під час виконання завдань, необхідних для забезпечення оборони України, захисту населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України.

Володимир Чернишов був дуже доброю, щирою, порядною і життєрадісною людиною. Його візитівкою були посмішка і цукерки, якими він усіх щедро пригощав. Він був надійним другом, прекрасним колегою, турботливим, люблячим братом та дядьком.

Без рідної людини залишились сестра та племінниці захисника.

Іван Петухов  народився 11 червня 1991 року у місті Жовті Води Дніпропетровської області. Навчався у місцевій школі. Згодом родина переїхала до Кропивницького. Освіту Іван продовжив у загальноосвітній школі №16. Закінчив Криворізький коледж Національного авіаційного університету «КРАУСС».

У 2011-2012 роках пройшов військову строкову службу в   Миколаєві у окремій десантно-штурмовій бригаді.

Після служби працював сигналістом на дільниці №12 шахти «Інгульська» та одночасно навчався в Криворізькому гірничому технікумі.

Іван захоплювався спортом. Він - вихованець Кропивницького хокею на траві. Грав за місцеву команду «Колос». Потім свою кар`єру продовжив за команду Кривого Рогу та грав у складі команди Вінниці. Був майстром спорту України з хокею на траві.

Із перших днів повномасштабного вторгнення росії на територію України, з 27 лютого 2022 року, Іван Петухов приєднався до лав Збройних Сил України, став на захист рідної землі та свого народу від окупантів. Служив зовнішнім пілотом (оператором) безпілотних літальних апаратів роти безпілотних авіаційних комплексів батальйону безпілотних систем.

За успішні виконання бойових завдань був неодноразово відзначений командуванням частини.

Солдат Іван Петухов загинув 07 серпня 2024 року поблизу населеного пункту Нова Токмачка Пологівського району Запорізької області, виконуючи бойове завдання із захисту територіальної цілісності України. 

У серцях рідних, близьких та друзів захисника гіркий смуток та велика порожнеча. Вони завжди пам’ятатимуть Івана Петухова як справедливу, щиру, надійну людину. Він був вірним другом і побратимом, міцною опорою для родини. У воїна залишились батько, мати та сестра.

Доземний уклін нашим захисникам і захисницям! Вічна пам'ять Героям нашого часу!

Фото: Суспільне Кропивницький

Усі новини