Стали до лав небесного воїнства: У Кропивницькому попрощалися з Героями-захисниками Віталієм Шошиним і Юрієм Масалітіним

Вівторок, 4 червня 2024 16:53

Сьогодні, 04 червня, Кропивницький знову у жалобі — на Далекосхідному кладовищі містяни провели в останню путь Героїв, які віддали своє життя за свободу і незалежність рідної землі: молодшого сержанта Віталія Шошина і молодшого сержанта Юрія Масалітіна. Власне життя вони поклали за цілісність і незалежність України.

Віталій Шошин народився 26 листопада 1975 року в селі Катеринівка Кропивницького району Кіровоградської області. Навчався в Катеринівській загальноосвітній школі. Після школи працював учнем токаря в Кіровоградському рудоуправлінні. Закінчив автошколу.

З 1993 по 1995 рік проходив військову строкову службу в повітряно-десантних військах.

Після служби працював водієм на різних підприємствах міста. Одружився, народилась донька.

Віталій Шошин був справжнім патріотом своєї країни. Тому не зміг стояти осторонь подій, які відбувались на сході України. Не вагаючись пішов служити за контрактом в 3-й окремий полк спеціального призначення за контрактом.

З 2016 по 2018 рік брав безпосередню участь в антитерористичній операції в Донецькій та Луганській областях. Був відзначений відомчими нагородами.

Після закінчення контракту працював водієм-далекобійником в Європі.

З перших днів повномасштабного вторгнення росії на територію України в лютому 2022 року Віталій Шошин приєднався до 174-го окремого батальйону територіальної оборони Збройних Сил України та став на захист батьківщини.

Далі служив на посаді командира 2-го стрілецького відділення 3-ої стрілецької роти військової частини А7340.

Молодший сержант Віталій Шошин загинув 28 травня 2022 року поблизу населеного пункту Борівське Сєвєродонецького району Луганської області під час виконання бойового завдання, необхідного для забезпечення оборони України, захисту населення та інтересів держави у зв`язку з військовою агресією російської федерації проти України.

Офіційно вважався безвісті зниклим.

Залишивши в серцях близьких, рідних та друзів велику порожнечу Віталій Шошин назавжди залишатиметься у їхніх спогадах справедливою, доброю та порядною людиною, надійним побратимом, щирим другом, завжди готовим прийти на допомогу.

Без рідної людини залишились дружина, донька та онук.

Юрій Масалітін народився 05 лютого 1995 року в місті Кропивницькому. Навчався у загальноосвітній школі №26 та в Созонівській загальноосвітній школі Кропивницького району.

У 2014 році закінчив вище професійне училище №4 за спеціальністю «електрогазозварювальник».

З 2013 по 2015 рік працював в Управлінні Державної служби охорони при Управлінні Міністерства внутрішніх справ України в Кіровоградській області.

Пройшов військову строкову службу та продовжив служити за контрактом  в лавах Національної гвардії України

З 2019 року, продовжив військову службу за контрактом у військовій частині А2077.

З початком повномасштабного вторгнення росії на територію України Юрій Масалітін продовжив захищати батьківщину на посаді старшого оператора групи спеціального призначення роти спеціального призначення загону спеціальних операцій військової частини А2077. Безпосередньо брав участь у виконанні завдань в найбільш небезпечніший точках бойового зіткнення на Донецькому та Запорізькому напрямках.

Нагороджений відзнакою Президента України - медаллю «Захиснику Вітчизни», відзнакою Міністерства оборони України - нагрудним знаком «За зразкову службу».

За проявлену мужність і успішне виконання завдань під час бою Юрія Масалітіна нагороджено відзнакою головнокомандувача Збройних Сил України - нагрудним знаком «Золотий хрест».

Молодший сержант Юрій Масалітін загинув 28 травня 2024 року в районі населеного пункту Роботине Запорізької області внаслідок артилерійського обстрілу противника під час виконання бойового завдання, необхідного для забезпечення оборони України, захисту населення та інтересів держави у зв`язку з військовою агресією російської федерації проти України.

Всі знали його як віддану, добру, товариську, відповідальну та дуже позитивну людину. Він був люблячим турботливим сином, братом, коханим чоловіком та найкращим батьком.

Панахиду за загиблими Героями відслужив архієпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.

Доземний уклін нашим захисникам і захисницям!

Вічна пам'ять Героям нашого часу!

Усі новини

28 червня – День Конституції України!
П'ятниця, 28 червня 2024 09:57